Cele mai citite
 


Sibiu: Frigul de început de mai a crescut numărul infecţiilor respiratorii
joi, 12 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Frigul resimţit şi la Sibiu de la începutul lunii mai a dus la creşterea cu 15 la sută în numai o săptămână a numărului de pacienţi cu infecţii respiratorii, ajungându-se la 1.152 de bolnavi, din care, cei mai mulţi au fost copii cu vârsta de până la patru ani, a anunţat miercuri, printr-un comunicat de presă, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu.
Numărul sibienilor cu pneumonie din prima săptămână din mai a crescut cu 33 la sută, faţă de ultima săptămână din aprilie. Din cele 153 de cazuri de pneumonie, două treimi sunt copii şi tineri până în 30 de ani.
Rata consultaţiilor realizate de medicii de familie santinelă a înregistrat o creştere de 60.7% la începutul lui mai, faţă de săptămâna anterioară (4.12%).
De la începutul lunii mai, în judeţul Sibiu temperaturile au scăzut considerabil, zilnic fiind ploi aproape peste tot, în unele sate înregistrându-se chiar ninsori slabe, nu doar în zona de munte. AGERPRES/(AS-Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: A crescut numărul bolnavilor cu pneumonie şi viroză Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a anunţat vineri, printr-un comunicat de presă remis AGERPRES, că a crescut semnificativ numărul de infecţii respiratorii la începutul acestei luni, ajungându-se la 1.827 de persoane cu probleme respiratorii, din care peste 300 cu pneumonii, iar nouă suspecţi...
Sibiu: Infecţiile respiratorii, mai multe decât anul trecut, continuă să se înmulţească Numărul pacienţilor cu infecţii respiratorii din judeţul Sibiu este în continuă creştere, acesta ajungând la aproape 1.900 de cazuri numai săptămâna trecută, ceea ce înseamnă cu aproape 20 % mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar specialiştii infecţionişti se aşteaptă în continuare la...
Sibiu: Creşte în continuare numărul de viroze respiratorii şi pneumonii Numărul de infecţii respiratorii a crescut semnificativ în ultima săptămână, cu 36,56% faţă de numărul cazurilor înregistrate în săptămâna precedentă, în prezent înregistrându-se 3.657 pacienţi, cu 88,21% mai mult faţă de numărul consemnat de medici anul trecut, în aceeaşi perioadă, se arată într-un...
Sibiu: A crescut cu 50 % numărul de infecţii respiratorii faţă de anul trecut Numărul de infecţii respiratorii acute a crescut cu peste 50 % la începutul acestei luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Sibiu: A crescut numărul virozelor şi a pneumoniilor Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Judeţului Sibiu a anunţat miercuri că în ultima săptămână de raportare a crescut numărul cazurilor de viroze şi de pneumonii.
Olt: Începe vaccinarea antigripală; peste 2.000 de pacienţi cu viroze şi pneumoni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt va primi în această săptămână 18.000 de doze de vaccin antigripal şi medicii de familie pot începe campania de vaccinare pentru acest sezon rece, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei.