Cele mai citite
 


Un parlamentar din Illinois vrea ca părinţii cu copii obezi să-şi piardă deducerile fiscale
joi, 12 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Un parlamentar al statului Illinois susţine că părinţii care au copii obezi ar trebui să-şi piardă deducerile fiscale, scrie miercuri STLtoday.com.

'Este responsabilitatea părinţilor care au copii obezi. Luaţi-le deducerile fiscale părinţilor cu copii obezi', a declarat senatorul Shane Cultra. El nu a întocmit un proiect de lege pentru eliminarea deducerii standard de 2.000 de dolari, dar a prezentat ideea marţi, când parlamentarii locali au discutat despre rezolvarea problemei obezităţii.

Unul din cinci copii este considerat obez în Illinois şi 62% din populaţia statului este considerată supraponderală, motiv pentru care opinia publică încearcă să găsească soluţii pentru combaterea fenomenului.

Comitetul pentru sănătate publică din Senat ia în considerare taxarea băuturilor cu zahăr la un penny uncia (aprox. 35 de grame), precum şi a băuturilor energizante. Militanţii pentru o viaţă sănătoasă susţin că introducerea unei taxe pe păcat ar descuraja consumul, dar parlamentarii ezită să vizeze o industrie care asigură slujbe pentru peste 40.000 de oameni.

'Mi se pare că astfel nu am face decât să mergem după fructul care atârnă cel mai jos, unde este uşor de ajuns', a declarat senatorul statului Illinois Dave Syverson, subliniind că este necesar un plan complex pentru a promova exerciţiul fizic şi prevenirea bolilor, în loc să fie vizate doar băuturile cu zahăr.

Potrivit estimărilor, dintr-o astfel de taxă s-ar obţine 600 de milioane de dolari anual, care ar putea fi folosite pentru combaterea obezităţii infantile.

'În prezent, costul obezităţii în Illinois este de peste 4 miliarde de dolari, dar acesta va creşte la 14 miliarde de dolari sau mai mult până în 2018', a declarat Elissa Bassler, director al Institutului pentru sănătate publică.AGERPRES/(Florin Ştefan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MB: O taxă de 20% pe băuturile carbogazoase ar determina o scădere semnificativă a obezităţii /studiu/ Impunerea unei taxe de 20% pe băuturile răcoritoare carbogazoase cu conţinut de zahăr ar putea determina scăderea cu circa 180.000 a numărului de adulţi obezi din Marea Britanie, potrivit unui studiu făcut public vineri, citat de Associated Press.
Marea Britanie vrea să combată obezitatea printr-o taxă pe zahăr Guvernul britanic a lansat joi o strategie destinată combaterii obezităţii infantile prin taxarea companiilor care vând băuturi răcoritoare care conţin zahăr, urmând ca banii să fie investiţi în programe care încurajează activitatea fizică şi dieta echilibrată pentru şcolari, informează Reuters.
Senat: Pentru serviciile de sport şi fitness, cotă de TVA redusă de la 20% la 9% (proiect) Taxa pe valoare adăugată pentru serviciile de sport şi fitness ar putea să fie redusă de la 20% la 9% potrivit unui proiect de modificare a Codului fiscal, depus la Senat de deputaţii Valeriu Steriu şi Eugen Tomac.
Bihor: Prevenirea obezităţii la copii şi adolescenţi - recomandări de la Direcţia de Sănătate Publică Obezitatea la copii şi adolescenţi nu are atât cauze genetice, cât este determinată de obiceiurile alimentare din familie şi lipsa educaţiei adecvate, afirmă Dr. Marius Pîrcioagă, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, care a transmis joi un material informativ privind prevenirea...
ONU doreşte să impună o 'taxă pe calorii' pe plan internaţional Organizaţia Naţiunilor Unite a propus introducerea unei taxe la băuturile carbogazoase dulci şi produsele cu multe calorii, apreciind că fondurile obţinute în acest fel ar putea fi utilizate pentru ajutoarele umanitare destinate ţărilor sărace, potrivit unui raport special al ONU cu privire la alimentaţie...
Spitalele britanice solicită taxă pe produsele îndulcite furnizate în unităţile spitaliceşti Spitalele britanice vizează introducerea unei taxe pentru cafeaua şi alimentele furnizate în incinta acestora, în vederea combaterii problemei tot mai serioase a obezităţii, a anunţat luni şeful Serviciului public de sănătate britanic (NHS), preluat de AFP.