Cele mai citite
 


Mamografii şi radiografii contra-cost la Spitalul Judeţean
vineri, 17 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Suceava, 17 iul /Agerpres/ - Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' din Suceava are, din această lună, un mamograf şi un aparat de radiografie standard, pacienţii urmând să beneficieze contra-cost de investigaţiile la aceste aparate.

Pentru achiziţionarea acestor echipamente, proiectele şi banii au fost aprobate de Ministerul Sănătăţii la sfârşitul anului 2007, costul aparatului mamograf depăşind 170.000 de lei, în timp ce costul aparatului de radiografie standard este de peste 615.000 de lei. Aparatul de radiografie standard este folosit pentru urografii, irigografii, irigoscopii şi radiografii gastrice.

Spitalul Judeţean nu a semnat un contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava, astfel încât pacienţii vor plăti investigaţiile, respectiv 90 de lei pentru o mamografie şi 70 de lei pentru o ecografie mamară bilaterală.

În cazul aparatului de radiografie, neexistând un contract cu CJAS Suceava, pentru investigaţii se percep următoarele taxe: 29 de lei pentru un examen radiologic pulmonar, 30 de lei pentru radiografii digitale pe orice fel de segment osos, 90 de lei pentru un examen radiologic gastric, 150 de lei pentru o irigografie şi 300 de lei pentru o urografie. AGERPRES/(Silvia Marcu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Un milion de lei pentru modernizarea Secţiei de imagistică şi a Laboratorului de radiologie de la Spitalul de Urgenţă Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' din Suceava a inaugurat, joi, Secţia de imagistică şi Laboratorul de radiologie, ambele modernizate prin finanţare guvernamentală şi locală.
Suceava: Alte cinci secţii ale Spitalului judeţean modernizate cu bani de la MS, BM şi CJ La Spitalul de urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava au fost inaugurate, luni, alte cinci secţii reabilitate şi modernizate, cu finanţare de la Ministerul Sănătăţii, Banca Mondială şi Consiliul Judeţean (CJ) Suceava. Valoarea lucrărilor de reabilitare şi dotarea cu mobilier a secţiilor se ridică la...
Spitalul Judeţean Suceava a rămas fără ser antiviperin, după ce un copil de 10 ani a fost muşcat de şarpe Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava a rămas fără ser antiviperin, după ce un copil de zece ani din Fundu Moldovei a ajuns la urgenţă muşcat de un şarpe, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti, Tiberius Brădăţan.
Suceava: Coplată de 5 lei la Spitalul Judeţean Nivelul coplăţii la externare în Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava este stabilită la 5 lei, în baza unei decizii a Consiliul director al Spitalului, a declarat managerul unităţii spitaliceşti Vasile Râmbu. El a estimat că aproximativ 15% dintre cei care se internează vor trebui să...
Suceava: Numărul cazurilor de meningită acută virală a ajuns la 145 În ultimele 24 de ore, în Spitalul de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava s-au internat şapte persoane cu diagnosticul de meningită acută virală, numărul cazurilor de îmbolnăviri ajungând astfel la 145, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Adrian Popescu.
Suceava: Unui bolnav i s-a decontat de către Spitalul Judeţean o proteză de şold Unui pacient internat la Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava i-au fost decontaţi banii cheltuiţi pe perioada internării pentru achiziţionarea unei proteze de şold, a declarat marţi directorul medical Tiberiu Brădăţan.