Cele mai citite
 


Vrancea: Pensionarii, nemulţumiţi de reforma din sistemul sanitar
joi, 12 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pensionarii din judeţul Vrancea se declară nemulţumiţi de modul în care se derulează reforma în domeniul sănătăţii.
Într-o şedinţă a Comitetului consultativ de dialog civic pentru probleme persoanelor vârstnice, preşedintele Uniunii Pensionarilor din Vrancea, Vasile Vâlcu, a susţinut că actualul sistem sanitar "duce la înrăutăţirea lucrurilor, la o încălcare a demnităţii umane".
"Trebuia să fim şi noi întrebaţi, pentru că avem şi noi păreri. Suntem complet nemulţumiţi de felul în care se realizează reforma în sănătate", a spus Vâlcu.
Ei s-au exprimat şi împotriva introducerii cardului de sănătate. "Dosarul electronic de sănătate este o necesitate, dar obligativitatea cardului este un abuz", a susţinut Vasile Vâlcu.
În cadrul aceleiaşi reuniuni, pensionarii au solicitat informaţii despre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a putea beneficia de serviciile unui cămin pentru persoane vârstnice.
De cealaltă parte, subprefectul Sorin Hornea a afirmat că părerea sa "categorică este că, la momentul de faţă, această reformă a sistemul sanitar trebuia să fie mult mai radicală".
"La nivelul judeţului nostru ar fi trebuit să mai rămână doar două spitale, cele din Focşani şi Adjud, la numărul de medici pe care îi mai avem. În Vrancea, trebuie să recunoaştem, că nu mai avem medici specialişti, toţi plecăm să ne tratăm la Bucureşti. În loc să atragem medicii, noi îi alungăm", a spus Sorin Hornea. AGERPRES/(AS - Valentin Moisa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, cere, din nou, demisia ministrului Sănătăţii Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a solicitat, vineri, demisia ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, pe care îl acuză că dezinformează "în legătură cu descentralizarea din cadrul instituţiei pe care o conduce".
Reforma în sănătate reduce birocraţia în interesul cetăţeanului (ministrul Nicolăescu) Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu a declarat, sâmbătă, că prin reforma în sănătate Partidul Naţional Liberal nu susţine reducerea posturilor în sistemul sanitar, ci reduce birocraţia în interesul cetăţeanului.
Vrancea: Marian Oprişan solicită demisia ministrului Cseke Attila Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD) a solicitat, joi, demisia ministrului sănătăţii, Cseke Attila, ca reacţie a declaraţiilor acestuia conform cărora administraţiile judeţene din Dolj şi Vrancea nu au alocat fonduri spitalelor.
Eugen Nicolăescu: Reforma în sănătate reduce birocraţia în interesul cetăţeanului Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu a declarat, sâmbătă, că prin reforma în sănătate PNL nu susţine reducerea posturilor în sistemul sanitar, ci reduce birocraţia în interesul cetăţeanului.
Vrancea: Scrisoare deschisă pentru menţinerea spitalului din Mărăşeşti Focşani, 11 feb /Agerpres/ - Primarul oraşului Mărăşeşti, Constantin Vlase, a trimis, vineri, o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu, primului-ministru Emil Boc, ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, în care solicită menţinerea spitalului din localitate şi revenirea asupra deciziei de transformare...
Vasile Ciurchea (CNAS): Sistemul sanitar se va reforma numai dacă reforma se porneşte din interior Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Vasile Ciurchea, a declarat joi, la Târgu Mureş, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar, că sistemul sanitar românesc se va reforma numai dacă reforma se porneşte din interior şi că soluţia se află inclusiv în...