Cele mai citite
 


'Prezent şi perspective în otorinolaringologie' - conferinţă naţională la Arad
vineri, 13 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alergologie si Imunologie, ORL
 

Conferinţa naţională de ORL, cu participare internaţională, "Prezent şi perspective în otorinolaringologie" se desfăşoară începând de joi, la Arad, organizată fiind de Universitatea de Vest "Vasile Goldiş", în parteneriat cu Societatea Română de ORL şi chirurgie cervico-facială.

La lucrări participă peste 400 de medici ORL-işti din România şi 30 din Europa şi Asia, între care nume cunoscute ale acestei specialităţi medicale.
În conferinţa de presă premergătoare reuniunii, rectorul UVVG, Aurel Ardelean, a susţinut că, pentru buna desfăşurare a procesului de învăţământ, Senatul universităţii este preocupat de asigurarea bazei didactico-materiale, respectiv spaţii de învăţământ şi cercetare similare cu instituţiile cu tradiţie în învăţământul medical.


El a spus că, printr-un contract de cercetare, în valoare de 236.000 de euro, s-a reuşit dotarea unui laborator de depistare şi cercetare a patologiei rino-alergice în cadrul Clinicii ORL de la Spitalul Municipal Arad cu un aparat medical fototerapeutic pentru tratarea rinitei alergice, echipament de laborator pentru diagnosticarea alergiilor şi un rinomanometru.


De asemenea, potrivit rectorului UVVG, universitatea a contribuit la dotarea Laboratorului de video-endoscopie rinosinuzală şi faringo-laringiană, cu aparate în valoare de peste 50.000 euro. AGERPRES/(AS - Ioan Weisl)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Conferinţă Naţională de ORL cu participare internaţională, organizată de UVVG Arad Universitatea de Vest ‘Vasile Goldiş' Arad (UVVG) organizează, în perioada 11-14 mai, în parteneriat cu Societatea Română de ORL şi Chirurgie Cervico-Facială, Colegiul Medicilor din România şi Primăria Municipiului Arad, Conferinţa Naţională de ORL cu participare internaţională.
A II-a Conferinta Nationala a Societatii de Chirurgie a Sanului Participare Internationala Va invitam la cea de-a doua editie a Conferintei anuale Actualitati in Diagnosticul si Tratamentul Cancerului Mamar, organizata de Societatea de Chirurgie a Sanului in colaborare cu Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila, Bucuresti, in perioada 10 - 11 octombrie 2014.
Galaţi: Conferinţa naţională a asistentelor medicale, o premieră pentru România Peste 200 de asistenţi medicali din ţară au participat, vineri, la Galaţi, la Conferinţa naţională 'Calitatea vieţii profesionale a asistentelor medicale; probleme şi soluţii. O strategie pentru apărarea intereselor asistentelor medicale', eveniment organizat în premieră în România, de Federaţia 'So...
Conferinta Nationala de Medicina de Familie: Ziua Medicului de Familie 2012 „Medicina de familie - prioritatea sistemului sanitar, intre retorica si adevar. ” Societatea de Medicina de Familie Arad impreuna cu Societatea Nationala de Medicina Familiei si Universitatea de Vest “Vasile Goldis” Arad, cu sprijinul Patronatului Medicilor de Familie Arad si al Directiei de Sanatate Publica Arad, organizeaza in perioada 28-30 iunie 2012: Conferinta Nationala de...
Conferinta Nationala „Prezent si viitor in chirurgia plastica si microchirurgia reconstructiva”, 25-27 Octombrie 2013, Sinaia Asociatia Chirurgilor Plasticieni din Romania (ACPR) organizeaza in perioada 25-26 octombrie 2013 in Sinaia, Romania, Conferinta Anuala cu tema: “Prezent si viitor in chirurgia plastica si microchirurgia reconstructiva” cu participare nationala si internationala.
Peste 1.000 de participanţi la Conferinţa Naţională de Chirurgie Conferinţa Naţională de Chirurgie, care va reuni peste 1.000 de participanţi, se desfăşoară, începând de miercuri, timp de patru zile, la Palatul Parlamentului.