Cele mai citite
 


Datoriile la farmacii ar putea fi achitate până la sfârşitul lunii
vineri, 17 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Râmnicu Vâlcea, 17 iul /Agerpres/ - Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Vâlcea, Constantin Rădulescu, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că datoria de peste 10 miliarde de lei către farmaciştii vâlceni va fi achitată până la sfârşitul lunii iulie.

"Datoriile sunt în limita contractelor cu farmaciile din judeţ. Aşteptăm şi noi bani de la Ministerul Sănătăţii pentru programele de sănătate, mai precis pentru oncologie, diabet şi post-transplant", a precizat Rădulescu.

Reacţia sa vine după ce farmaciştii din judeţul Vâlcea şi-au exprimat nemulţumirea pentru faptul că statul nu şi-a onorat obligaţiile financiare prevăzute prin contract.

"Situaţia trenează de la începutul lui iunie, deşi noi eliberăm în continuare reţete gratuite şi compensate, fără a avea suportul financiar. Trebuie să fim optimişti. Bolnavul contează şi el nu va înţelege niciodată dacă îi dai un răspuns că nu îl poţi servi pentru că există un blocaj financiar, la nivel de contracte", a afirmat recent Samoil Vîlcu, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Vâlcea. AGERPRES/ (Liviu Popescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
SCJU Târgu Mureş are datorii de peste 30 de milioane de lei Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Florin Gomotârceanu, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că unitatea sanitară, care a fost clasificată în categoria I de competenţă de către Ministerul Sănătăţii, are datorii către furnizori de peste 30 de milioane de lei...
Giurgiu: CAS va intra fără datorii în noul an Casa de Asigurări de Sănătate Giurgiu va achita toate datoriile către spitale şi Serviciul de Ambulanţă Giurgiu pentru acest an în urma rectificării bugetare cu suma de aproximativ cinci milioane de lei.
Sibiu: Primarii nu vor să preia spitalele cu datorii Primarii oraşelor din România nu vor să preia spitalele care au datorii în prezent şi reclamă faptul că guvernul nu a precizat exact banii pentru descentralizarea spitalelor, a declarat vineri, la Cisnădioara, primarul oraşului Sălişte, Teodor Banciu, preşedintele Asociaţiei Oraşelor din România (AOR)...
Vaslui:?CJAS are datorii de peste 30 milioane lei la farmacii Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Vaslui a întârziat cu aproape două luni plata reţetelor compensate şi gratuite onorate de cele 60 de farmacii din judeţ.
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.