Cele mai citite
 


Apel de proiecte în valoare de 60 milioane lei pentru soluţii de e-sănătate, lansat de MCSI
vineri, 13 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale /MCSI/ a lansat, la nivel local, apelul de proiecte privind implementarea de soluţii de e-sănătate, bugetul alocat fiind de 60 de milioane lei, a anunţat, joi, instituţia.
Potrivit sursei citate, noul apel face parte din operaţiunea Operaţiunea 3.2.4 'Susţinerea implementării de soluţii de e-sănătate şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar'.
Bugetul total alocat este de 60 milioane lei, iar valoarea maximă a finanţării nerambursabile este de şase milioane lei pentru parteneriate şi 1,6 milioane lei pentru restul solicitanţilor eligibili.
Totodată, valoarea minimă a finanţării acordate este de 500.000 lei.
Scopul acestei operaţiuni constă în dezvoltarea serviciilor medicale prin implementarea unui sistem informatic integrat, asigurând accesul cetăţenilor şi personalului medical la servicii informatice de tip e-sănătate.
Beneficiarii eligibili sunt unităţi sanitare publice cu paturi, cu personalitate juridică proprie (unităţile sanitare publice cu paturi reprezintă instituţii care asigură populaţiei asistenţă medicală, spitale publice care pot asigura permanenţă prin medici), precum şi parteneriate între minimum trei unităţi sanitare publice cu paturi şi cu personalitate juridică proprie, definite mai sus.
Înregistrarea propunerilor de proiect se realizează online pe site-ul MCSI, la secţiunea Fonduri, începând cu data de 12 mai a.c. şi până pe 8 iulie 2011, ora 14:00.
În termen de maxim cinci zile lucrătoare de la înregistrarea online, solicitantul trebuie să depună dosarul complet la sediul MCSI cu respectarea tuturor detaliilor cuprinse în Ghidul solicitantului pentru această operaţiune.AGERPRES/ (AS-Daniel Badea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Sălaj: "Oscarul" pentru asistenţa medicală din Anglia, pentru un proiect ce vizează Spitalul Judeţean Zalău Un proiect ce vizează prevenirea şi controlul infecţiilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, implementat de unitatea spitalicească în parteneriat cu Hospital Trust Calderdale and Huddesfield din Yorkshire a fost recompensat cu "Nursing time awards", un echivalent al premiilor "Oscar", acordat asistenţilor...
Cameră: Orele suplimentare efectuate de personalul care a acordat asistenţă medicală victimelor de la Colectiv, plătite Camera Deputaţilor a adoptat marţi un proiect de lege referitor la modificarea ordonanţei privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice în acest an, care stipulează ca orele suplimentare efectuate de personalul implicat în acordarea asistenţei medicale victimelor tragediei de la clubul...
Proiect privind utilizarea unei aeronave a MAI pentru asistenţă medicală de urgenţă, adoptat de deputaţi Deputaţii au adoptat, miercuri, un proiect de lege care vizează aprobarea unor măsuri privind operarea unei aeronave aflate în proprietatea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), astfel încât aceasta să fie utilizată în misiuni de asistenţă medicală publică de urgenţă.
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
Mureş: Asistenţa medicală dentară în ambulatoriile de specialitate ale spitalelor se va plăti ca în sistemul privat Membrii Colegiului Medicilor Dentişti Mureş au protestat, joi, la Târgu Mureş, faţă de măsura de sistare a alocării fondurilor pentru decontarea serviciilor de medicină dentară, adoptată de Ministerul Sănătăţii, arătând că aceasta va atrage după sine eliminarea gratuităţii pentru cazurile sociale şi...