Cele mai citite
 


Austria: Îmbătrânirea demografică creşte numărul celor care au nevoie de îngrijiri speciale
vineri, 13 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În fiecare a patra familie din Austria o persoană are nevoie de îngrijire specială, această situaţie urmând să se înrăutăţească în anii următori, din cauza îmbătrânirii demografice, atrag atenţia organizaţiile neguvernamentale active în domeniu, de Ziua internaţională a asistentelor medicale, relatează postul de radio naţional ORF.
În prezent, conform cifrelor Ministerului pentru Afaceri Sociale, circa 440.000 de persoane primesc alocaţie de îngrijire.

Îmbătrânirea demografică va avea drept cauză şi creşterea numărului celor care vor avea nevoie de îngrijiri speciale, iar în următorii 10 ani situaţia se va agrava, avertizează organizaţiile de asistenţă.

Una dintre cele mai mari provocări va fi aceea de a găsi suficient personal de îngrijire calificat. În prezent, majoritatea celor cu astfel de nevoi sunt îngrijiţi acasă, de familie. Rudele sunt supuse adesea unui mare stres fizic şi psihic, inclusiv prin îngrădirea libertăţii personale şi prin împovărarea cu munci suplimentare.

Organizaţia Volkshilfe cere ca rudelor să li se ofere mai mult sprijin, prin înfiinţarea mai multor centre de zi sau de primire pe termen scurt. Crucea Roşie solicită ca profesia de îngrijitor să devină mai valorizată şi mai atractivă, de pildă printr-o reformă a educaţiei sau prin extinderea competenţelor.

Pentru ministrul austriac al afacerilor sociale, Rudolf Hundstorfer, situaţia în domeniul îngrijirii s-a ameliorat evident în ultimele decenii. Simplificarea administrării banilor în acest domeniu şi înfiinţarea recentă a unor fonduri specializate sunt considerate succese de către autorităţi.

Până în anul 2014, la nivel federal şi regional vor fi alocate 685 milioane de euro pentru aceste fonduri. Finanţarea pe termen lung în acest domeniu nu este însă deocamdată asigurată, spun criticii.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie: 16 imigranţi, spitalizaţi în Austria; Viena face apel la solidaritatea UE 16 imigranţi care au sosit în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în Austria din Ungaria au fost internaţi în spitale, inclusiv şapte copii pentru diaree, vărsături şi deshidratare, a anunţat Crucea Roşie, citată de DPA.
Crucea Roşie critică proiectul instalării unor tabere de corturi pentru refugiaţi în Austria Crucea Roşie a criticat vineri proiectul instalării unor tabere de corturi pentru solicitanţii de azil în Austria, proiect anunţat de guvernul austriac în această săptămână din cauza numărului mare de imigranţi, relatează AFP.
Caraş-Severin: Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Drogurilor - marcată la Reşiţa 'Întâi ascultă! Ascultându-i pe copii şi tineri, realizezi un prim pas pentru a-i creşte sănătoşi şi în siguranţă' - este mesajul pe care toţi cei implicaţi în lupta împotriva drogurilor l-au transmis, duminică, la Reşiţa, de Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri.
Crucea Roşie strânge pentru prima oară fonduri pentru săracii Spaniei Crucea Roşie din Spania marchează marţi aşa-numita "zi a fanioanelor", eveniment care constituie una dintre principalele surse de finanţare ale instituţiei, cu strângerea de fonduri pentru spaniolii care au fost cei mai afectaţi de criza economică - aproximativ 300.000 de persoane, pe durata următorilor...
Braşov: Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, sărbătorită printr-o serie de manifestări Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov organizează, în perioada 17-21 noiembrie, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la proclamarea zilei de 20 Noiembrie ca Zi Internaţională a Drepturilor Copilului, o serie de manifestări reunite sub titlul "25 de ani de drepturi. Drepturi...
Crucea Roşie Internaţională îşi va extinde operaţiunile în Afganistan, unde situaţia umanitară se deteriorează rapid (preşedintele CICR) Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) îşi va intensifica operaţiunile de asistenţă în Afganistan pentru a răspunde nevoilor comunităţilor afectate de război în această ţară, a declarat vineri preşedintele CIRC, Peter Maurer, în ultima zi a vizitei sale în această ţară, relatează Xinhua.