Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Proiect cu fonduri europene destinat femeilor considerate vulnerabile
vineri, 13 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia ProFamilia din Bistriţa a lansat, joi, un proiect cu fonduri europene destinat femeilor din grupurile considerate vulnerabile, prin intermediul căruia acestea vor primi consultanţă, vor beneficia de cursuri de formare profesională şi vor avea posibilitatea să îşi găsească un loc de muncă în domeniul social.
Proiectul POSDRU ID 53513 "O intervenţie integrată în vederea consolidării antreprenoriatului social al femeilor vulnerabile" a primit o finanţare de peste 20 de milioane de lei din Fondul Social European, Asociaţia ProFamilia având ca parteneri Primăria oraşului Murgeni din judeţul Vaslui, Societatea pentru Copii şi Părinţi Timişoara, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca şi un centru de formare profesională din Grecia, Mesogeiako Symvouleftiko Systema SA.
Proiectul se va implementa în trei regiuni ale ţării (Nord-Est, Nord-Vest şi Vest) şi se va concretiza prin înfiinţarea unui centru de resurse, a trei centre de sprijin al antreprenoriatului social şi trei întreprinderi sociale.
Primul grup ţintă al proiectului va fi format din minimum 60 de persoane care vor participa la programe de pregătire şi specializări pe teme privind incluziunea socială a grupurilor vulnerabile, cu accent pe egalitatea de gen.
În cel de-al doilea grup ţintă se vor afla 540 de femei considerate vulnerabile din punct de vedere social, cum ar fi şomere pe termen lung, femei care au fost în detenţie, femei victime ale violenţei în familie sau ale traficului de persoane şi femei care sunt unici întreţinători de familie.
Din totalul de 600 persoane care vor intra în proiect, partenerii implicaţi speră ca la finalul acestuia 125 să îşi găsească un loc de muncă în domeniul economiei sociale, alcătuite din cooperative, asociaţii, fundaţii specializate în protecţie socială, servicii sociale, sănătate, producţie agricolă, educaţie, cultură sau sport.
Proiectul se va derula pe o perioadă de trei ani, valoarea eligibilă ridicându-se la 20.840.500 lei. AGERPRES/(AS - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Ambulatoriul Spitalului de Urgenţă Judeţean, modernizat cu bani europeni Ambulatoriul Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa va fi modernizat printr-un proiect cu fonduri europene câştigat de Consiliul Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud, în valoare de peste 36 de milioane de lei.
Bistriţa-Năsăud: Dotarea materială a ISU prin fonduri europene continuă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud va beneficia de două noi autospeciale de intervenţie achiziţionate cu fonduri europene în cadrul proiectului "Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord - etapa...
Patronatul Medicinei Integrative: 124 de persoane cu dizabilităţi aşteaptă reluarea plăţilor prin POSDRU Dintre cele 139 de persoane cu dizabilităţi care au urmat cursurile de formare profesională în cadrul unui proiect POSDRU cu finanţare europeană derulat de Patronatul Medicinei Integrative, doar 15 şi-au primit subvenţia cuvenită, ceilalţi 124 fiind în aşteptarea reluării plăţilor, a declarat, pentru...
Bistriţa-Năsăud: Plan de integrare în învăţământ a copiilor cu dificultăţi, realizat în baza unui proiect cu fonduri norvegiene Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Bistriţa-Năsăud a lansat, luni, un proiect finanţat din fondurile EEA Grants prin care se urmăreşte elaborarea unui plan de integrare în învăţământ a copiilor cu dificultăţi de învăţare, în special a copiilor cu autism, valoarea acestuia depăşind 900.000 lei.
Iaşi: Formare profesională în domeniul expertizei psihiatrice medico-legale Iaşi, 22 ian /Agerpres/ - Primii 200 experţi în cercetare avansată şi expertiză psihiatrică medico-legală din România?vor fi formaţi în următorii trei ani, la Institutul de Medicină Legală din Iaşi, se arată într-un comunicat de presă,.
Tiberiu Marc, candidat USL la şefia CJ Sălaj: Propun un proiect pentru judeţ validat şi de partenerii europeni(interviu) Candidatul USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Sălaj, social-democratul Tiberiu Marc, cel care ocupă şi în prezent această funcţie, apreciază, într-un interviu acordat AGERPRES, că proiectul strategic de dezvoltare demarat în cele două mandate anterioare este corect în termeni de planificare...