Cele mai citite
 


Brăila: Laser Argon pentru tratarea retinopatiei diabetice, la Spitalul Judeţean de Urgenţă
vineri, 13 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oftalmologie
 

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila va fi dotat cu Laser Argon pentru tratamentul retinopatiei diabetice, aparat ultraperformant care poate costa până la 100.000 de euro, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.

''Vom achiziţiona un aparat Laser Argon, care poate ajunge şi până la 100.000 de euro, în funcţie de licitaţie, şi care va rezolva problema bolnavilor de diabet. Suntem în faza în care lucrăm la caietele de sarcini şi pentru microscoape ultraperformante pentru oftalmologie, pentru ORL, pentru ceea ce numim noi 'orbul-găinii'', a declarat, pentru AGERPRES, Stancu.
Pentru tratarea retinopatiei diabetice, tulburare de vedere care poate duce chiar şi la orbire, medicul oftalmolog utilizează laserul cu argon - gaz rar, folosit şi în medicină - pentru a distruge şi îndepărta ţesuturile retiniene nealimentate cu oxigen în afara zonei centrale a retinei.
Metoda previne de asemenea îngroşarea vaselor de sânge fragile şi le cicatrizează pe cele sparte, obiectivul acestui tip de tratament fiind oprirea evoluţiei bolii.
Proiectul de achiziţionare a Laserului Argon vine după ce, pe 10 aprilie, la Brăila, a fost inaugurat Centrul judeţean de tratament complet al glaucomului, investiţie în valoare de peste 200 mii de euro, realizată din bugetul CJ Brăila, dotările pentru diagnosticarea şi tratarea glaucomului fiind la nivelul anului 2011.
CJ Brăila face pregătiri pentru inaugurarea în luna iunie a Centrului de excelenţă pentru chirurgia urechii, nasului şi gâtului, departament care va fi integrat tot în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă. AGERPRES/ (A, AS - Ecaterina Ignat)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Microscop chirurgical tip Vario 700, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Un microscop tip Vario 700, în valoare de aproximativ 250.000 de euro, aparat ultramodern folosit în neurochirurgie şi chirurgie, va fi achiziţionat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, după cum a declarat marţi preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă va fi inaugurat cel târziu în luna octombrie Ambulatoriul de specialitate integrat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, investiţie care se ridică la peste 42 de milioane de lei, va fi inaugurat cel târziu în luna octombrie, după cum a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: A fost finalizată Secţia de Balneofizioterapie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Secţia de Balneofizioterapie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, investiţie de peste 1,3 milioane de lei, este gata, iar în perioada următoare se fac demersuri pentru ca aceasta să devină secţie clinică, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Centru de excelenţă în chirurgia ORL, după inaugurarea celui de glaucom Consiliul Judeţean (CJ) Brăila are în derulare un proiect de înfiinţare, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a unui centru de excelenţă pentru chirurgia urechii, nasului şi gâtului dotat la standarde internaţionale, proiect care urmează după inaugurarea unicului centru de tratament complet al ...
Brăila: Spitalul Judeţean de Urgenţă a înregistrat anul acesta 12 infecţii intraspitaliceşti Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a înregistrat anul acesta 12 infecţii intraspitaliceşti, potrivit unei situaţii făcute publice de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.
Brăila: A fost inaugurat unicul centru de tratament complet al glaucomului din ţară Unicul centru de tratament complet al glaucomului din ţară, amenajat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, a fost inaugurat duminică, în prezenţa vicepreşedintelui Societăţii Naţionale de Glaucom, Gabriel Ştefan.