Cele mai citite
 


Cluj: 'Medicalis 2011' dedică o zi îngrijirilor de sănătate din sistemul penitenciar
vineri, 13 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 600 de cadre medicale din ţara şi din străinătate participă, începând de joi, timp de patru zile, la Congresul internaţional al tinerilor medici şi studenţi la medicină, "Medicalis 2011", ale cărui lucrări se desfăşoară la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca.
Manifestarea este organizată de Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj-Napoca, în colaborare cu UMF "Iuliu Haţieganu", fiind unul dintre evenimentele cele mai importante pentru studenţii şi tinerii medici din România.
În cadrul reuniunii sunt prezentate comunicări ştiinţifice şi se vor desfăşura ateliere de lucru cu teme de actualitate.
Vineri, programul congresului este dedicat exclusiv medicinii penitenciare. Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), reprezentată de Direcţia Medicală şi Penitenciarul Spital din Dej, va organiza un atelier de lucru în care se va discuta despre îngrijirile de sănătate din sistemul penitenciar, problemele de sănătate mintală, auto-agresiuni, patologia persoanelor private de libertate, prevenirea HIV, tratamentul dependenţei de droguri, prevalenţa hepatitei virale B (HVB) în comunităţile închise, asociată cu comportamente la risc, precum şi despre contribuţia tulburărilor de personalitate în etiologia delincvenţei.
Lucrările vor fi susţinute de cadre medicale cu experienţă în sistemul penitenciar, fiind abordate aspecte cu privire la particularităţile acordării asistenţei medicale pentru persoanele private de libertate.
Tot vineri, se va realiza o demonstraţie de Telemedicină pentru sistemul penitenciar, în cadrul unei videoconferinţe cu directorul fundaţiei "Health Through Walls", dr. John May, specialist reputat care a dezvoltat proiecte de telemedicină în diverse zone din lume.
Totodată, ANP şi UMF "Iuliu Haţieganu" vor semna un protocol de colaborare, care vizează participarea în comun la proiecte prin care pot fi atrase fonduri structurale pentru îmbunătăţirea nivelului de pregătire a personalului medical din cadrul sistemului penitenciar, precum şi a asistenţei medicale acordate în cadrul unităţilor ANP. AGERPRES/ (AS - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Congresul Internaţional pentru Studenţi şi Medici - la final Ediţia din acest an a Congresului Internaţional "Medicalis 2011" a fost o reuşită atât din punct de vedere al participării numeroase - 600 de studenţi şi tineri medici, dintre care 70 din străinătate -, cât şi al calităţii comunicărilor ştiinţifice prezentate în cadrul reuniunii şi al tematicii atelierelor...
Cluj: Studenţii de la UMF proveniţi din zona afectată de Ebola, sub supraveghere medicală Mai mulţi studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj care provin din statele Africii de Vest, zona afectată de virusul Ebola, vor trebui să-şi facă analizele dacă au părăsit România în ultimele şase luni.
Cluj: Masterclass Neurochirurgical pentru studenţi şi rezidenţi, ce va reuni specialişti de talie mondială Neurochirurgi din ţară şi străinătate se reunesc la Cluj, în perioada 18-20 februarie, într-un masterclass dedicat studenţilor medicinişti şi rezidenţilor.
Cluj: Proiect cu bani europeni pentru salvarea copiilor cu probleme cardiace Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj şi Institutul Inimii Niculae Stăncioiu din Cluj-Napoca derulează un proiect în valoare de peste 18,3 milioane de lei, menit să contribuie la depistarea şi tratarea copiilor cu cardiopatii congenitale şi dobândite.
Protocol de colaborare între UMF "Iuliu Haţieganu" Cluj-Napoca şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) au încheiat un protocol de colaborare menit să consolideze capacitatea instituţională şi performanţa profesională a personalului medical din sistemul penitenciar din România...
Cluj: Universitatea de Medicină va sprijini Administraţia Penitenciarelor în pregătirea personalului sanitar Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", prof. univ. dr. Constantin Ciuce, şi directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din România, chestor Ioan Băla, au semnat, vineri, la Cluj-Napoca, un protocol de colaborare menit să contribuie la pregătirea profesională...