Cele mai citite
 


Numărul persoanelor căzute pe stradă a crescut
sâmbătă, 18 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 18 iul /Agerpres/ - Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti a înregistrat în ultimele ore o creştere cu 10% - 15% a solicitărilor pentru persoane căzute în stradă şi cu lipotimii, a declarat pentru AGERPRES dr. Cristian Grasu, medic coordonator.

Acesta a precizat că de vineri, de la ora 20,00, şi până sâmbătă, la ora 14,00, au fost înregistrate 619 solicitări dintre acestea 41 pentru persoane căzute în stradă, 45 pentru lipotimii, nouă pentru hipotermii prin deshidratare, nouă accidente rutiere cu şapte victime, 25 pentru hipertensiune în criză care poate fi favorizată de căldură şi un înnecat.

Dr. Grasu a menţionat că numărul solicitărilor nu s-a modificat semificativ faţă de normal acestea fiind de 1.100-1.200.

Medicii atrag atenţia populaţiei să se hidrateze, să consume legume, fructe, să poarte îmbrăcăminte adecvată pentru caniculă cu pălării sau umbreluţe, copiii şi persoanele în vârstă să nu iasă din casă decât dimineaţa foarte devreme sau seara după ora 18,00, să facă două-trei duşuri pe zi. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Creşte numărul lipotimiilor provocate de caniculă Reşiţa, 24 iul /Agerpres/ - Serviciul de Ambulanţă din Caraş-Severin este foarte solicitat în această perioadă, mai multe persoane fiind victime ale lipotimiilor provocate de temperaturile caniculare.
Canicula a dublat numărul bătrânilor care ajung la spital Suceava, 17 iul /Agerpres/ - Temperaturile ridicate din ultimele zile au făcut ca numărul persoanelor care ajung la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, majoritatea pensionari cu probleme neurologice, să se dubleze.
Centrul de Transfuzii şi-a redus programul din cauza caniculei Suceava, 17 iul /Agerpres/ - Temperaturile ridicate din ultimele zile, care favorizează accentuarea disconfortului termic, au făcut ca programul Centrului Judeţean de Transfuzii (CJT) Suceava să fie redus cu o oră.
Numărul solicitărilor la ambulanţa din Bucureşti a crescut cu 15% Bucureşti, 17 iul /Agerpres/ - Numărul solicitărilor la ambulanţă au crescut cu 15% vineri, între 8,00 şi 17,00, faţă de o zi normală, a declarat pentru AGERPRES, dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti.
Punctele de prim ajutor pentru caniculă, activate Timişoara, 15 iul /Agerpres/ - Temperaturile ridicate din ultimele zile din Timişoara şi zilele toride care se anunţă în judeţ până sâmbătă, au determinat autorităţile să activeze şapte din cele 10 puncte de prim-ajutor în caz de caniculă, din Timişoara.
Cum poate afecta frigul sistemul cardiovascular? Frigul poate determina precipitarea apariţiei unor boli cardiovasculare majore precum infarctul miocardic acut, accidentele cerebrale vasculare, agravarea fenomenelor de angină pectorală, crize hipertensive şi decompensarea insuficienţei cardiace.