Cele mai citite
 


FSLI: Salariaţii din învăţământ sunt cei mai săraci angajaţi din România
vineri, 13 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Salariaţii din învăţământ sunt cei mai săraci angajaţi din România, a declarat Simion Hancescu, preşedinte al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.
Datele oficiale ale Institutului Naţional de Statistică indică o scădere a salariilor din învăţământ cu 28,49 la sută în luna martie 2011, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Prin urmare, un profesor debutant are un salariu net de 660 lei, un profesor cu grad didactic II şi o vechime de 10 ani are un salariu de 805 lei, iar un profesor cu grad didactic I şi 25 de ani vechime are un salariu de 1.100 lei.
Potrivit sindicaliştilor din învăţământ, în 2011, aplicarea Legii de salarizare a personalului didactic şi didactic auxiliar loveşte până şi în mamele din învăţământ. Cadrului didactic cu o vechime de 9 ani, care intră în concediu pentru creşterea copilului, nu i se mai consideră vechime efectivă în învăţământ, aşa cum prevedea vechea legislaţie, perioada din timpul concediului de maternitate. Consecinţa este aceea că nu mai poate beneficia de sporul de stabilitate, de 100 la sută, pe care ar fi trebuit să îl primească la o vechime efectivă de 10 ani. Până acum şi concediul de maternitate era considerat vechime efectivă în învăţământ, care îi permitea acordarea acestui spor.
'Guvernul României a reuşit, prin toate măsurile aplicate în ultimii ani, să transforme angajaţii din învăţământ în cerşetori. Este inadmisibil ca un cadru didactic să fie cel mai prost plătit angajat din ţară, în condiţiile în care responsabilităţile pe care le are sunt extreme de mari. Vă întrebăm, domnilor guvernanţi, cum poate un profesor să mai impună respect în faţa elevilor şi a societăţii, dacă nu are cu ce se hrăni, nu are bani de cărţi sau de haine şi nu îşi poate achita cheltuielile lunare de întreţinere? Nivelul salariilor arată, încă o dată, dispreţul guvernanţilor faţă de salariaţii din sistemul de învăţământ', a declarat preşedintele FSLI, Simion Hancescu./AGERPRES/(AS-Maria Schifirneţ)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Rovana Plumb propune indemnizaţie de 100% din salariu în perioada concediului de maternitate Vicepreşedintele PSD Rovana Plumb a anunţat vineri, la Şcoala de vară a femeilor social-democrate, că propune modificarea Legii indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului, astfel încât aceasta să reprezinte 100% din salariu în perioada concediului de maternitate.
INTERVIU/Ponta: În prezent nu există Opoziţie; există, bun sau rău, Guvernul actual, în partea cealaltă - nimic Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre vizita pe care o efectuează în aceste zile în state din zona Golfului Persic, dar şi despre proiectele Guvernului privind economia, infrastructura şi salariile bugetarilor.
Emil Boc afirmă că noua legislaţie a Muncii dă deja rezultate Preşedintele Partidului Democrat Liberal, premierul Emil Boc, a susţinut miercuri seară, la Oradea, că aplicarea noii legislaţii în domeniul Muncii are deja rezultate pozitive.
Medicii din România solicită Guvernului asigurarea unor salarii decente, "albe", "la vedere" şi impozabile Camera Federativă a Sindicatelor medicilor din România /CFSMR/ solicită autorităţilor asigurarea unor salarii decente, "albe", "la vedere" şi impozabile, pentru a se evita cazurile de corupţie din sănătate precum cele mediatizate în ultimul timp, a declarat, sâmbătă, preşedintele CFSMR, Victor Esanu...
O lege de salarizare în sănătate ar trebui să includă asistentele medicale; aproape 100.000 au plecat din ţară (sindicate) O nouă lege de salarizare în sistemul sanitar ar trebui să includă asistentele medicale, creşterea salariilor acestei categorii prin intermediul salarizării în funcţie de performanţă fiind una dintre măsurile necesare pentru stoparea migraţiei angajatelor cu experienţă din sectorul public de sănătate...
CNS Cartel ALFA susţine acţiunile de protest ale sindicaliştilor sanitari din Galaţi Bucureşti, 12 feb /Agerpres/ - Confederaţia Naţională Sindicală 'Cartel ALFA' susţine revendicările exprimate de Sindicatul Solidaritatea Sanitară Galaţi, membru al Federaţiei 'Solidaritatea Sanitară' din România, în privinţa redeschiderii conflictului colectiv de muncă şi declanşării procedurilor de...