Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii şi-a dat acordul pentru Registrul naţional pentru diabet
vineri, 13 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisia de diabet a Ministerului Sănătăţii şi-a dat acordul cu privire la implementarea programului informatic RoDiab Diabetes Patient Management System la nivelul tuturor unităţilor sanitare care derulează Programul naţional de diabet zaharat din România.
Lipsa unei evidenţe informatizate şi unitare la nivel naţional a tuturor bolnavilor care au beneficiat de tratament în cadrul programului a determinat imposibilitatea monitorizării în timp real a costurilor realizate, ceea ce a permis creşterea necontrolată a cheltuielilor şi apariţia arieratelor în cadrul programului.
Proiectul de ordin privind înfiinţarea Registrului naţional pentru diabet a fost publicat pe site-ul MS pentru dezbatere.
Elaborarea acestui proiect de ordin a fost necesar pentru a pune în executare dispoziţiile legale şi pentru a se asigura cadrul legal necesar realizării, implementării şi managementului Registrului naţional de diabet zaharat.
Pe de altă parte, înfiinţarea Registrului naţional de diabet zaharat ca entitate juridică reprezintă o condiţie prealabilă necesară şi obligatorie pentru a asigura funcţionarea acestuia în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi în deplin acord cu obligaţiile contractuale asumate prin contractul încheiat între părţi se arată în nota de prezentare a actului normativ.
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii consideră că realizarea şi implementarea Registrului naţional de diabet zaharat la nivelul tuturor unităţilor sanitare din Romania care derulează programul va aduce reale beneficii Ministerului Sănătăţii întrucât, pe de o parte, va permite fundamentarea corectă a acestui program pe nevoile populaţiei, evidenţiate din date obiective, iar pe de altă parte, va duce la utilizarea eficientă a resurselor alocate pentru îndeplinirea obiectivelor şi indicatorilor aprobaţi in cadrul acestuia.
De asemenea, implementarea Registrului naţional de diabet zaharat va asigura: transparenţa în cheltuirea banilor publici alocaţi Programului naţional de diabet zaharat (în acord cu obiectivele asumate prin Programul de guvernare menţionat); controlul costurilor în cadrul Programului naţional de diabet zaharat prin utilizarea programului informatic RoDiab Diabetes Patient Management System, întrucât această aplicaţie informatică va permite interconectarea tuturor furnizorilor de servicii medicale care derulează Programul naţional de diabet zaharat; îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei, creşterea calităţii vieţii în condiţiile compatibilizării sistemului sanitar românesc cu cel din Uniunea Europeană, ceea ce va permite o monitorizare mai atentă şi mai corectă a bolnavilor cu diabet zaharat. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Diabetul zaharat - problemă de sănătate publică prioritară! Diabetul zaharat înregistrează o creştere epidemică a numărului de cazuri în România. Cum afecţiunea are implicaţii serioase din perspectiva suferinței persoanelor afectate asupra sistemului sanitar şi financiar, atât prin costurile aferente îngrijirii medicale, cât şi prin resursele necesare...
Comunicat de presă - Asociaţia Pro Imunizare Forumul National STOP GRIPA 2015
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
Campanie de educaţie privind factorii de risc pentru diabet Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, în întreaga ţară se desfăşoară activităţi de educare şi informare pentru populaţie prin direcţiile judeţene de sănătate publică, sub sloganul 'Acţionează acum pentru prevenirea diabetului!'.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
CNCD, amenzi pentru Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit miercuri în şedinţa de soluţionare a petiţiilor, a decis aplicarea unor amenzi, Ministerului Sănătăţii - 2.000 lei - şi Ministerului Muncii - 2.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la drepturile...