Cele mai citite
 


Mureş: Direcţia Rutieră din IGPR intenţionează reintroducerea radarelor fixe
vineri, 13 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia Rutieră din Inspectoratul General al Poliţiei Române intenţionează să reintroducă radarele fixe pe drumurile publice, însă numai după elaborarea unui cadru legal incontestabil, a anunţat, joi, comisar şef de poliţie Lucian Diniţă, şeful acestei direcţii, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş.
"Direcţia Rutieră a iniţiat demersurile pentru reimplementarea radarelor fixe. Am avut probleme destule pe această temă, am solicitat ca întreg cadrul care va reglementa această activitate să fie pus la punct de un grup de lucru multidisciplinar, deci nu numai poliţie şi autorităţi publice locale, ci mai mulţi factori care sunt implicaţi, mai mulţi actori care, în momentul de faţă, activează în domeniul siguranţei rutiere. Aici mă refer şi la Ministerul Transporturilor şi la Ministerul Sănătăţii - principalii actori în ceea ce înseamnă siguranţa rutieră", a arătat comisar şef Lucian Diniţă.
Potrivit acestuia, vor urma reaşezări, recalibrări şi redimensionări ale aparatelor, astfel încât obiectivele privind reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora să fie îndeplinite.
"Obiectivul României este de a ţine pasul şi de a menţine acelaşi trend cu Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul şi reducerea consecinţelor accidentelor rutiere", a spus Diniţă.
Până atunci, poliţiştii se vor baza pe radarele mobile, precum şi pe sistemele de monitorizare video instalate de administraţiile publice locale.
Şeful Direcţiei Rutiere din IGPR, Lucian Diniţă, s-a aflat, joi, la Târgu Mureş, împreună cu reprezentantul Direcţiei Generale Anticorupţie, comisar şef Gabriel Constantin, pentru instruirea poliţiştilor referitoare la schimbarea atitudinii acestora în trafic, în special pentru reducerea actelor de corupţie în rândul acestora. AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Municipiul Târgu Mureş nu va renunţa la ideea de a avea un spital teritorial, susţine Dorin Florea Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea nu renunţă la ideea de a avea un spital teritorial, chiar dacă Ministerul Sănătăţii a indicat trei unităţi sanitare regionale care ar putea fi construite din fonduri europene în alte trei...
Conducerea SCJU Târgu Mureş: Aşteptăm ancheta DNA în cazul achiziţiei de dezinfectanţi Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat marţi, după anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru analizarea unor eventuale fapte de natură penală în privinţa unor constatări ale Corpului de control...
UPDATE Ministerul Sănătăţii va sesiza DNA după controlul de la Spitalul Judeţean Târgu Mureş Ministerul Sănătăţii va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie după controlul de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, informează MS într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş, cel mai aproape de statutul de spital regional Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că SCJU este cel mai aproape de statutul de spital regional dintre toate unităţile de profil din ţară, urmând să fie înfiinţate doar două secţii care lipsesc în prezent.
Ministerul Sănătăţii va sesiza DNA după controlul de la Spitalul Judeţean Târgu Mureş Ministerul Sănătăţii va sesiza DNA după controlul de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, informează ministerul într-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES.
Răzvan Vulcănescu (MS): Va fi lansată procedura de înnoire a studiilor de fezabilitate pentru construcţia spitalelor regionale Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Răzvan Vulcănescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că în această lună va fi lansată procedura pentru angajarea consultantului internaţional care să reînnoiască studiile de fezabilitate pentru construirea spitalelor regionale...