Cele mai citite
 


Trei persoane de la clinica Sabyc, reţinute pentru trafic cu ovule
luni, 20 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 20 iul /Agerpres/ - Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate şi Terorism (DIICOT) au reţinut, în noaptea de duminică spre luni, trei persoane, într-o anchetă privind traficul cu ovule de la clinica de chirurgie estetică şi fertilizare in vitro "Sabyc" din Bucureşti

Este vorba de doi medici şi o secretară care se ocupa de relaţia cu clienţii.

Procurorii suspectează clinica "Sabyc" că funcţiona fără autorizare şi făcea trafic cu ovocite. Cupluri din străinătate care nu puteau avea copii erau aduse în România, pentru inseminare in vitro, contra unor sume ce oscilau între 10.000 şi 15.000 de euro.

În schimbul unor sume consistente oferite de cuplurile repective, erau racolate donatoare tinere din România, cu vârste de 18-30 de ani, pentru recoltare de ovule în vederea fertilizării in vitro.

La descinderile autorităţilor în acest caz au intervenit 100 de luptători ai Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei "Vlad Ţepeş", care au fost aduşi cu elicopterele de la Borşa, judeţul Maramureş, unde acţionaseră în alt caz coordonat de DIICOT, referitor la infracţiuni de trafic de utilaje de construcţii.

În cazul privind traficul de ovule, jandarmii au făcut patru descinderi în judeţul Ilfov şi au executat 28 de mandate de aducere emise de procurorii DIICOT.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, în urma unor percheziţii, au fost ridicate calculatoare, documente, precum şi peste 130.000 de euro. Pe lângă cele trei ordonanţe de reţinere, procurorii au dispus, în cazul a două persoane, interdicţia de a părăsi România, pe o perioadă de 30 de zile, cei în cauză fiind cetăţeni israelieni.  

Directorul Agenţiei Naţionale de Transplant, dr. Victor Zota, a declarat pentru AGERPRES, în legătură cu traficul cu ovule de la Clinica Sabyc, că a fost încălcată legislaţia, întrucât aceasta prevede că orice transplant de celule se face fără niciun avantaj material. Totodată, el a spus că această clinică este foarte bine dotată şi are specialişti străini.

Zota a precizat că mare parte din persoanele de la clinică cunoşteau prevederile legale.

Prof. dr. Virgil Ancăr, şeful Clinicii de ginecologie-obstetrică de la Spitalul ''Sf. Pantelimon'', specialist în inseminări, a spus că în funcţie de cantitatea folosită pentru stimularea ovariană, aceasta poate deveni periculoasă dacă este într-o cantitate exagerată.

''Hiperstimularea ovarului se poate repeta, însă aceasta trebuie să ţină seama de cantitatea de stimulatori'', a spus prof. Ancăr.

Dacă o persoană doreşte să facă copii, poate să-şi aleagă donatorul, donatorii nu sunt aleşi de către medici sau clinică. AGERPRES/(Eusebi Manolache, Claudiu zamfir, Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii de la Clinica Sabyc, condamnaţi la cinci ani de închisoare Bucureşti, 14 nov/Agerpres/- Magistraţii Tribunalului Bucureşti i-au condamnat miercuri pe patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia, Yair Miron, şi pe medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind la câte cinci ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care au fost trimişi în...
DIICOT: 12 mame-surogat, implicate în traficul cu ovule umane de la Spitalul Athena din Timişoara Procurorii DIICOT au reuşit să identifice, până în prezent, 12 cazuri de mamă-surogat implicate în dosarul de trafic cu ovule umane de la Spitalul Athena din Timişoara, deţinut de cetăţeanul grec Giatras Kostantinos.
Medicii israelieni de la clinica Sabyc, trimişi în judecată pentru trafic ilegal cu ovule Patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia Yair Miron, medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind si secretara Cecilia Borza, au fost trimişi, miercuri, în judecată de procurorii DIICOT, pentru trafic ilegal cu ovule.
Medicii de la Clinica Sabyc, condamnaţi definitiv la trei ani de închisoare cu executare Patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia, Yair Miron, şi medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind au fost condamnaţi definitiv marţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la câte trei ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care au fost trimişi în judecată de procurorii...
Procesul medicilor de la clinica Sabyc a început cu o amânare Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat, marţi, pentru 11 mai, procesul în care patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia Yair Miron, medicii israelieni Natan Lewit şi Genia Ziskind şi secretara Cecilia Borza au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT, pentru trafic ilegal cu...
Un specialist în fertilizare in vitro de la Centrul Medical "Assaf Harofeh', implicat în scandalul traficului de ovule din România Profesorul Raphael Ron-El, şeful departamentului de fertilizare in vitro /IVF/ la Centrul Medical "Assaf Harofeh", este unul dintre israelienii implicaţi în scandalul traficului de ovule, recoltate pentru fertilizarea in vitro, la clinica privată Med New Life din Bucureşti, România, relatează miercuri...