Cele mai citite
 


Persoanele friguroase sunt longevive
vineri, 13 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Endocrinologie
 

Persoanele care se plâng tot timpul că le este frig, chiar şi atunci când temperatura este confortabilă pentru restul lumii, trăiesc mai mult, conform unui nou studiu care a identificat o legătură între temperatura scăzută de corpului uman şi longevitate, transmite Daily Mail.

Oamenii de ştiinţă susţin că aceleaşi modificări hormonale care provoacă senzaţia de frig, prin conservarea energiei şi căldurii organismului, încetinesc metabolismul şi prelungesc viaţa.

Astfel, acest studiu realizat în SUA ar putea deschide calea industriei farmaceutice pentru realizarea unui medicament care să mărească speranţa de viaţă.

Alte studii realizate pe cobai supuşi unor regimuri alimentare extreme, demonstrează acelaşi lucru. Spre exemplu, micşorarea aportului alimentar de calorii cu 30% pentru un şoarece are ca rezultat prelungirea duratei de viaţă a acestuia cu 50% peste medie.

Acest studiu realizat la Washington University din St Louis, a urmărit felul în care micşorarea aportului de calorii afectează temperatura internă a corpului - temperatură ce este de obicei de 37 de grade Celsius, fiind puţin mai ridicată decât temperatura la nivelul pielii.

Cercetătorii au oferit nişte pilule termometru, care înregistrează temperatura internă a organismului după înghiţire, unui grup de 24 de persoane de peste 50 de ani, persoane care şi-au redus aportul de calorii din alimentaţie cu cel puţin 25% în ultimii 15 ani.

Aceleaşi pilule termometru au fost oferite şi unui grup martor de persoane din aceaşi categorie de vârstă, care însă aveau o dietă normală, dar şi unui grup de sportivi, alergători pe distanţe lungi.

Persoanele care şi-au redus aportul de calorii aveau cea mai mică medie a temperaturii interne, cu 0,2 grade Celsius sub cea considerată normală. Această reducere poate părea infimă, însă din punct de vedere metabolic, pe termen lung, este extrem de semnificativă, iar persoanele cu o temperatură internă mai mică, trăiesc mai mult, la fel ca în cazul cobailor folosiţi în experimente.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Restricţia calorică nu prelungeşte viaţa, însă îmbunătăţeşte starea de sănătate Dieta bazată pe restricţii calorice nu măreşte speranţa de viaţă, însă îmbunătăţeşte starea de sănătate, potrivit unui studiu realizat pe maimuţe şi publicat miercuri de revista ştiinţifică Nature, semnalează EFE.
Creierul mai mare la oameni decât la primate ar putea fi rodul unui metabolism accelerat (studiu) În cursul evoluţiei, metabolismul oamenilor s-a accelerat faţă de rudele lor, primatele. Acest lucru ar putea explica creierul mai mare, încetineala creşterii, starea reproductivă bună, remarcabila longevitate, dar şi înclinaţia oamenilor de a ajunge diabetici sau obezi, scrie luni slate.fr.
Speranţa de viaţă a crescut spectaculos în ultimul secol /studiu/ Longevitatea oamenilor a crescut atât de rapid de-a lungul ultimului secol încât vârsta de 72 de ani de acum poate fi echivalată cu cea de 30 la nivelul anului 1900, relevă un nou studiu citat de CNBC şi Financial Times.
Sportivii de înaltă performanţă au o speranţă de viaţă cu 7 ani mai mare faţă de restul populaţiei (studiu francez) Sportivii de înaltă performanţă au o speranţă de viaţă net superioară faţă de restul populaţiei, relevă un studiu al cercetătorilor francezi, potrivit AFP.
OMS: Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu 5 ani din anul 2000 Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu cinci ani între 2000 şi 2015, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), mai ales datorită progreselor înregistrate în Africa în ceea ce priveşte combaterea malariei şi a SIDA, relatează AFP.
O dietă scăzută în calorii, remediu contra îmbătrânirii Adoptarea în mod periodic a unei diete care imită efectele ajunării poate avea o amplă gamă de beneficii şi, mai ales, poate amâna îmbătrânirea, potrivit unui studiu condus de profesorul Valter Longo de la University of Southern California (USC) din Statele Unite, preluat de cotidianul ABC şi site-ul...