Cele mai citite
 


Piaţa de asigurări a intrat pe un traseu de normalitate, în primul trimestru din 2011 (preşedintele CSA)
vineri, 13 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Piaţa locală de asigurări a intrat pe un traseu de normalitate în primul trimestru al acestui an şi nu vor mai avea loc scăderi pentru că societăţile de asigurare au găsit modalităţi de a compensa reducerea din sectorul auto, a declarat, joi, la un seminar de specialitate, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), Angela Toncescu.
'Sectorul asigurărilor se descurcă în tot contextul economico-financiar în care ne găsim', a spus preşedintele CSA, apreciind că, în momentul de faţă, piaţa se află pe un traseu de normalitate, potrivit rezultatelor preliminare înregistrate la sfârşitul primului trimestru din 2011.
Astfel, după cum a spus Angela Toncescu, 'pentru prima dată în ultimii trei ani, primele brute subscrise pentru clasa 10 de asigurări, care reprezintă în special răspunderea civilă auto (RCA), au înregistrat o scădere de 18,2% în trimestrul întâi din 2011, faţă de perioada similară a anului trecut'. S-a pornit de la 816.148.337 lei (2010) şi s-a ajuns la 667.747.298 lei (2011).
'Societăţile de asigurare au înţeles că gradul de cuprindere în asigurarea de răspundere civilă a autovehiculelor este destul de mare şi având în vedere puterea de cumpărare a clienţilor au adaptat tarifele de RCA la posibilităţile acestora, ceea ce s-a reflectat în primele brute subscrise în primul trimestru', a explicat Angela Toncescu.
Cu un an în urmă, primele brute subscrise pentru RCA au avut o creştere de 11,6%, în primele trei luni, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.
La sfârşitul trimestrului întâi din 2011, numărul autovehiculelor asigurate a depăşit 85%, acesta fiind un grad de cuprindere 'foarte bun', a apreciat preşedintele CSA.
Dacă la RCA au fost scăderi, alte linii de asigurări au fost pe plus: incediu şi calamităţi naturale (22,8%), răspundere civilă generală (42,2%) sau credite (57,4%). Şi asigurările de sănătate, care deţin o pondere mică (0,4%), au crescut cu 35,6%, după o scădere de 22,8% consemnată în perioada similară a anului trecut.
Valoarea primelor brute subscrise din asigurări generale a fost de 1,708 miliarde lei (cca 0,427 miliarde euro, la cursul zilei, n.n.) în primul trimestru din 2011, ceea ce reprezintă o scădere de 8,84%, faţă de anul 2010.
CSA a organizat joi seminarul "Piaţa românească de asigurări în primul trimestru al anului 2011". Au fost prezentate rezultatele preliminare ale pieţei asigurărilor la sfârşitul primului trimestru, principalele modificări aduse normelor privind pregătirea profesională, precum şi stadiul demersurilor pentru elaborarea unui Ghid privind despăgubirile plătite pentru vătămările corporale.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Angela Toncescu (CSA): Piaţa de asigurări a intrat pe un traseu de normalitate, în primul trimestru din 2011 Piaţa locală de asigurări a intrat pe un traseu de normalitate în primul trimestru al acestui an şi nu vor mai avea loc scăderi pentru că societăţile de asigurare au găsit modalităţi de a compensa reducerea din sectorul auto, a declarat, joi, la un seminar de specialitate, preşedintele Comisiei de S...
INTERVIU / Mititelu (BCR Asigurări de Viaţă): Piaţa de asigurări de viaţă ar putea creşte cu 10% în 2015;devine interesantă pentru noi jucători Piaţa de asigurări de viaţă ar putea creşte cu 10% în acest an, de la un nivel de 1,64 miliarde lei în 2014, pe fondul unui context favorabil dat de creşterea activităţii de creditare în sectorul retail, o uşoară îmbunătăţire a puterii de cumpărare a românilor, la care se adaugă efectul de bază, a declarat...
CSA: Prima creştere generală a pieţei de asigurări, după aproape trei ani Primele brute subscrise de societăţile de asigurări în primul trimestru al acestui an au cumulat o valoare de 2,17 miliarde lei, în creştere cu 0,35% faţă de perioada similară din 2011, potrivit datelor anunţate marţi de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).
Ghid pentru soluţionarea amiabilă a solicitărilor pentru daune morale în caz de vătămări corporale sau deces Societăţile de asigurare şi Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii (FPVS) au în pregătire un ghid pentru stabilirea pe cale amiabilă a nivelului daunelor morale, în cazul vătămărilor corporale sau decesului, a declarat, joi, la un seminar de specialitate, Daniela Grigore, director al diviziei Daune...
Realizarea unui ghid al vaccinării, prevăzută de o rezoluţie semnată de ministrul Bănicioiu Elaborarea unui ghid al vaccinării, care să fie distribuit tuturor viitoarelor mame, dar şi prezentarea cât mai rapidă a proiectului legii vaccinării şi susţinerea activităţii Institutului Cantacuzino sunt prevăzute într-o rezoluţie semnată, luni, de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, prezent la...
Săndesc (MS):Percheziţiile în cazul decontării ilegale din Fondul de Asigurări - de natură să "aducă beneficii sistemului de sănătate" Percheziţiile DIICOT ce au avut loc luni, la farmacişti şi medici acuzaţi că ar fi decontat în mod fraudulos sume mari de bani din Fondul National Unic de Asigurări Sociale de Sănătate sunt de natură "să aducă beneficii sistemului de sănătate", a apreciat Secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii, Dorel...