Cele mai citite
 


Takeda Pharmaceutical ar putea achiziţiona Nycomed pentru 12 miliarde $
vineri, 13 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Takeda Pharmaceutical Co din Japonia negociază preluarea grupului farmaceutic elveţian Nycomed, care are o prezenţă semnificativă în Europa şi pe pieţele emergente, tranzacţia fiind evaluată la peste 1.000 de miliarde de yeni (12 miliarde de dolari), conform unor surse anonime, transmite Reuters.
Compania farmaceutică niponă a abordat o serie de bănci importante pentru o posibilă finanţare a tranzacţiei, susţin sursele.
'Nivelul acestei preluări este într-adevăr ridicat. Încă nu ştim detaliile exacte ale tranzacţiei dar Takeda se ocupă de mult timp de acest tip de strategie', a declarat Hiroaki Osakabe, de la Chibagin Asset Management.
Reprezentanţii Takeda şi Nycomed au refuzat să comenteze. Compania farmaceutică niponă încearcă de mult timp să-şi extindă prezenţa în Europa, prin achiziţionarea unor grupuri rivale.
Nycomed ar fi a doua tranzacţie majoră pentru Takeda, care în 2008 a achiziţionat grupul farmaceutic american Millennium Pharmaceuticals, pentru aproximativ 9 miliarde de dolari.
Joi acţiunile Takeda au scăzut cu 1,4% la bursa din Tokyo.
Nycomed, care are 12.500 de angajaţi, este deţinută în principal de firme de administrare a fondurilor de investiţii, printre care Nordic Capital, cu o participaţie de 41%, DLJ Merchant Banking a băncii elveţiene Credit Suisse, care deţine 25,6% din acţiuni, Coller International Partners cu o participaţie de 9,7% şi Avista, cu 8,9% din acţiuni. AGERPRES/(Mihaela Dicu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU/Petrescu (Poşta Română): Dacă nu aveam ghiulele de picior, indicatorii economici arătau mult mai bine Poşta Română va contracta în cel mult două luni un credit de 46,1 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru realizarea unor investiţii în platformele IT&C, care au o vechime de peste 10 ani, dar şi într-un centru de sortare automatizat la Otopeni, a declarat...
Investiţii de peste 30 de milioane de lei în Spitalul Municipal din Cluj-Napoca Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca a fost dotat recent cu aparatură medicală performantă, printr-un proiect european care a vizat inclusiv modernizarea ambulatoriului. Valoarea proiectului se ridică la peste 32 de milioane de lei, din care 22 de milioane sumă nerambursabilă.
Guvern: Premierul Cioloş l-a asigurat pe Patriarhul Daniel că Guvernul va asigura finanţare pentru investiţiile importante Premierul Dacian Cioloş l-a asigurat pe Patriarhul Daniel că Executivul va asigura finanţare pentru proiecte de investiţii importante şi că există tot sprijinul pentru a pune la dispoziţie resurse, în funcţie de posibilităţi, pentru lăcaşele de cult aflate în construcţie, se arată într-un comunicat de...
Patru proiecte de investiţii publice, finanţate integral de la bugetul de stat, în intervalul 2014 - 2017 Patru proiecte de investiţii publice vor beneficia de finanţare integrală de la bugetul de stat în intervalul 2014 - 2017, alte 21 de proiecte urmând să primească fie finanţare externă nerambursabilă, fie finanţare rambursabilă sau finanţare de la bugetul de stat (FEN/FR/BS), potrivit Raportului privind...
EY: Urbanizarea rapidă va necesita, la nivel global, investiţii de 70 trilioane dolari până în 2030 Urbanizarea sustenabilă şi durabilă va fi crucială pentru perspectivele de viitor ale omenirii, însă urbanizarea rapidă va necesita investiţii de până la 70 trilioane dolari până în 2030, din care doar 45 trilioane dolari sunt realizabili, din cauza lipsei posibilităţilor de finanţare, reiese dintr-un...
Vaslui: Investiţii de peste 1,5 milioane de lei în parcări, spaţii verzi şi grădină terapeutică la SJU Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui va demara un proiect privind reamenajarea curţii interioare a unităţii medicale, care cuprinde realizarea a două spaţii de parcaj, reamenajarea spaţiului verde şi a căilor de acces din incintă.