Cele mai citite
 


Teleorman: Bani mai mulţi pentru tratamentul hepatitelor cronice
vineri, 13 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul pacienţilor cu hepatită trataţi continuă să crească în judeţul Teleorman, 44 de dosare pentru iniţierea tratamentului fiind depuse în primul trimestru la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman.
Purtătorul de cuvânt al acestei instituţii, Mihaela Popa, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că în 2010 s-au primit în medie, lunar, circa nouă dosare de la pacienţi cu hepatite cronice şi ciroze de etiologie virală, numărul persoanelor care a beneficiat de tratament fiind de peste 310.
Potrivit sursei citate, pacienţii trataţi sunt mai mulţi cu 20% faţă de 2009, ceea ce indică în primul rând creşterea ratei de depistare a acestor afecţiuni şi a accesibilităţii la medicaţia specifică.
La nivelul bugetului consumat, în 2010 s-au înregistrat sporuri de 45% pentru hepatitele cronice şi de 160% pentru ciroze, în principal ca urmare a introducerii de noi medicamente, unele fiind cu preţ ridicat.
În prezent, peste 90 de dosare ale unor pacienţi cu astfel de afecţiuni se află pe lista de aşteptare pentru obţinerea avizării iniţierii tratamentului, a mai precizat sursa citată. AGERPRES/(AS - Ştefan Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Teleorman: Controalele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate s-au soldat cu imputarea a circa 70.900 de lei Cele aproximativ 170 de controale efectuate pe parcursul anului trecut de specialiştii de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman s-au soldat cu imputarea a circa 70.900 de lei unor furnizori de servicii medicale.
Vrancea: Tratamentul pentru bolnavii cu hepatită, blocat din lipsa banilor Aproximativ 100 de pacienţi cu hepatită cronică din judeţul Vrancea nu beneficiază de tratament antiviral decontat prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, cel mai vechi dosar care aşteaptă aprobarea datează din anul 2008.
Olt: Aproape 1.000 de cereri de dispozitive medicale pe lista de aşteptare a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Persoanele care au nevoie de dispozitive medicale şi vor să obţină prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) trebuie să aştepte câteva luni având în vedere că pe lista de aşteptare sunt deja aproape 1.000 de cereri, iar fondurile primite de CJAS Olt pentru a deconta dispozitive medicale sunt...
Teleorman: Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei a fost marcată în Alexandria Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei, marcată anual pe 28 iulie, a mobilizat vineri în Alexandria sute de persoane în centrul oraşului în cadrul unui eveniment organizat de autorităţile locale şi de Filiala Teleorman a Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice.
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.