Cele mai citite
 


Pacientele din Maternitate, obligate să-şi plătească materialele sanitare
luni, 20 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Râmnicu Vâlcea, 20 iul /Agerpres/ - Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din municipiul Râmnicu Vâlcea obligă pacientele, din cauza crizei financiare prelungite pe care o traversează instituţia, să îşi procure singure materialele sanitare, a declarat luni, pentru AGERPRES, dr. Marcel Tomescu.

"Pur şi simplu deja ne este jenă de cum funcţionăm, şi nu ştiu cum vom ieşi din acest colaps care durează de mai bine de şase - şapte luni. Vă spun sincer, pentru intervenţiile chirurgicale cum ar fi cezariene, chisturi, fibrom, le recomandăm pacientelor să îşi cumpere singure materialele sanitare, spitalul nu poate suporta aceste cheltuieli", spune Tomescu.

Tot el precizează că deşi preţurile la utilităţi au crescut, la fel şi datoriile, banii pe care Ministerul Sănătăţii îi oferă pentru serviciile medicale sunt la fel. Datoriile se ridică la peste 2,5 milioane lei, care sunt fie la furnizorii de medicamente, fie pentru utilităţi.

"Nu mai e nimic în spital, nici oxigen, nici medicamente, nici alimente. Este o situaţie dezastruoasă, oxigenul ne costă şi nu avem bani, nou-născuţii au nevoie de acest oxigen, este hrana lor, cerşim înţelegere.Toată lumea cunoaşte situaţia de la maternitate. Am făcut atatea demersuri, am propus soluţii, ca anumite secţii care aparţin de Spitalul Judeţean şi funcţionează aici să aparţină de Maternitate, sau să fim preluaţi de Consiliul Local. Să se aloce investiţii pentru aparatură medicală nouă, să putem să ne autofinanţăm", declară directorul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie, medicul Marian Stoica.

Luna trecută, Maternitatea din Vâlcea a împlinit 25 de ani de funcţionare, însă, după cum spune Stoica, "de când sunt eu medic aici, această unitate nu a trecut printr-o asemenea criză dezastruoasă".

Premierul Emil Boc, care a efectuat sâmbătă o vizită la Râmnicu Vâlcea, a fost informat de situaţia critică pe care o traversează Spitalul de Obstetrică din municipiu, şeful guvernului promiţând că se va implica în rezolvarea acestei probleme. AGERPRES/(Liviu Popescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS va aloca bani maternităţii Râmnicu Vâlcea, 22 iunie /Agerpres/ - Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), doctorul Irinel Popescu, a declarat, luni, în exclusivitate pentru AGERPRES, că instituţia pe care o conduce va debloca fonduri pentru Spitalul de Obstetrică - Ginecologie Vâlcea.
Iaşi: Cea mai mare maternitate din Moldova vrea să înfiinţeze o fundaţie pentru strângerea de fonduri Conducerea celui mai mare spital de obstetrică şi ginecologie din partea estică a României, Spitalul ''Cuza Vodă'' din Iaşi, vrea să înfiinţeze o asociaţie sau fundaţie pentru a putea strânge fonduri necesare achiziţionării medicamentelor şi materialelor sanitare.
(Corespondenţă) Eurodeputatele Norica Nicolai şi Rovana Plumb cer acţiuni rapide privind concediul de maternitate în UE Bruxelles, 26 oct - Trimisul special al Agerpres, Ionuţ Mareş, transmite: Eurodeputatele Norica Nicolai şi Rovana Plumb au făcut apel în Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, la acţiuni cât mai rapide din partea statelor membre asupra directivei privind concediul de maternitate...
Fondul global anti-SIDA, afectat de criza financiară globală Fondul Global pentru combaterea SIDA, tuberculozei şi malariei a anunţat joi că a rămas fără bani pentru programe noi pe următorii doi ani, situaţie care îi va afecta cel mai mult probabil pe bolnavii de SIDA cu o situaţie materială precară, transmite Associated Press.
Neamţ: Gravidele programate pentru cezariană îşi cumperă medicamentele şi materialele sanitare Gravidele care se programează pentru operaţii de cezariană la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ sunt nevoite, la cererea medicilor, să achiziţioneze medicamente şi materiale sanitare pentru bunul mers al intervenţiei chirurgicale, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului...
Tragedia de la maternitate: Un bebeluş mort din cauza intoxicării cu funingine, alţi doi - lipsă de oxigen Procurorul Marius Iacob, şeful Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului General, a declarat, marţi, că rezultatele provizorii ale necropsiilor efectuate la trei dintre cei patru nou-născuţi morţi în tragedia de la Maternitatea Giuleşti arată că un bebeluş s-a intoxicat cu funingine...