Cele mai citite
 


Vâlcea: Acţiune a Asociaţiei de Protecţie a Pacienţilor în sprijinul asigurării cu medicamente a persoanelor internate în spitale
vineri, 13 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Asociaţiei de Protecţie a Pacienţilor, Vasile Barbu, a demarat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea o acţiune prin care doreşte responsabilizarea managerilor cu privirea la asigurarea cu medicamente a pacienţilor potrivit prevederilor Legii 95/2006.
"Este vorba de aplicarea drepturilor pacienţilor de îngrijire spitalicească aşa cum prevede art 184 alin 3 din Legea 95/2006. Medicul şef de secţie este obligat să solicite managerului unităţii sanitare medicamente şi logistică pentru îngrijirea bolnavului. De multe ori acesta nu o face şi se complace în această stare de fapt iar pacientul, pentru că spitalul nu îi furnizează medicamente, cumpără din banii proprii. La rândul lui nici managerul general al spitalului nu solicită mai departe fonduri. Noi ne dorim să îi obligăm să respecte legea", a precizat, joi, pentru AGERPRES, Vasile Barbu.
El spune că totuşi şefii de secţie care nu asigură medicamente gratuite vor fi acţionaţi în judecată şi forţaţi astfel să respecte legea.
"Fie vor scoate bani din buzunar şi vor plăti despăgubiri, contravaloarea sumei pe care pacienţii internaţi în spital o dau pe medicamente, fie îşi vor da demisia dacă la rândul lor nu vor cere managerului general asigurarea cu medicamente. La rândul lui, managerul general al unităţii sanitare va fi obligat şi el să facă presiuni mai departe la MS să primească finanţare pentru medicamente, altfel şi el va fi nevoit să părăsească sistemul. Trebuie într-un fel respectată legea", a mai spus Vasile Barbu.
Acesta a declarat că a început acţiunea intervievând mai mulţi pacienţi internaţi în secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă din Vâlcea dar şi personal medical.
Vasile Barbu spune că a avut un dialog şi cu managerul SJU Vâlcea, Georgeta Sălişte, care a părut a fi "cooperant la nivel de discuţii cu reprezentanţii Asociaţiei de Protecţie a Pacienţilor".
Asociaţia a mai avut acţiuni similare doar la nivelul municipiului Bucureşti, unde, spune Barbu, a dat rezultate, primarul Oprescu dovedindu-se un bun partener, astfel încât MS a alocat resurse pentru unităţile medicale vizate.
Primul judeţ unde Asociaţia de Protecţie a Pacienţilor face o asemenea acţiune este Vâlcea, aceasta va dura aproape o lună şi vor fi verificate toate unităţile sanitare, asociaţia beneficiind şi de sprijinul a 50 de voluntari. AGERPRES/(AS, Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Fonduri de peste şapte milioane de lei alocate Spitalului Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea a primit în luna decembrie fonduri pentru plăţi restante de aproximativ şapte milioane de lei, a declarat marţi pentru AGERPRES preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.
Vâlcea: Proiect de modernizare a Spitalului Judeţean, semnat în prezenţa ministrului Elena Udrea Proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, cu fonduri europene de aproximativ 17 milioane de euro, a fost semnat vineri la sediul Consiliului Judeţean Vâlcea.
Vâlcea: Fonduri alocate de MS pentru un tomograf la Spitalul Judeţean de Urgenţă Liderul PSD Vâlcea, deputatul Constantin Rădulescu, a făcut un apel Consiliului Judeţean Vâlcea pentru a depune actele necesare astfel încât Spitalul Judeţean de Urgenţă să poată să achiziţioneze un tomograf nou, a cărui valoare a fost aprobată de ministrul Sănăţii.
Vâlcea: Ministerul Sănătăţii a acordat fonduri pentru achiţionarea unei mese de operaţii la SJU Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea a primit de la Ministerul Sănătăţii fonduri pentru achiziţia unei mese de operaţii, a declarat marţi pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.
Vâlcea: Secţie nouă de cardiologie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Ion Cîlea, a inaugurat joi noua secţie de cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), parte a unui proiect european în valoare de 17 milioane de euro.
Vâlcea: SJU i-a suspendat contractul de muncă chirurgului Constantin Ploscaru Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea a decis suspendarea contractului de muncă al medicului chirurg Constantin Ploscaru, se arată într-un comunicat remis vineri către AGERPRES.