Cele mai citite
 


WWF: Poluarea şi defrişarea pădurilor, cele mai grave probleme de mediu resimţite de români (studiu)
vineri, 13 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Ce mancam?, ORL
 

Poluarea şi defrişarea pădurilor sunt principalele probleme de mediu identificate de români în condiţiile în care peste jumătate dintre aceştia se declară îngrijoraţi de soarta pădurilor, potrivit unui studiu realizat de compania Synovate pentru World Wide Fund for Nature (WWF).

Conform unui comunicat al WWF, 81% dintre persoanele intervievate s-au declarat deranjate de poluare. Opt din zece români condamnă poluarea aerului, a solului, a pădurilor şi a apei şi consideră poluarea industrială, chimică şi a noxelor drept principalele surse ale poluării, în general. Mizeria, gunoaiele, în general, deşeurile sunt probleme care îi afectează pe cea mai mare parte dintre repondenţi.


Lipsa parcurilor şi, în general, a spaţiilor verzi constituie un motiv de îngrijorare pentru mai mult de jumătate dintre persoanele care au participat la studiu. 60% dintre acestea sunt îngrijorate de soarta pădurilor din România, în mod particular de problema defrişărilor.


În ceea ce priveşte produsele ecologice, 42% dintre români cumpără astfel de produse. Conform studiului, percepţia pe care o au românii asupra produselor ecologice este aceea a unui "produs natural", "făcut la ţară" sau "făcut în casă", un "produs de calitate", "conceput după o reţetă veche", "reţetă tradiţională". La nivel declarativ, 42% dintre participanţii la studiu sunt cumpărători de produse atestate ecologic, provenite atât din România, cât şi din export, consumând aceste produse în medie de 1,8 ori pe lună. 66% dintre cumpărătorii de produse atestate ecologic îşi motivează preferinţa pentru acestea prin faptul că "le consideră sănătoase", iar 38% "le consideră de calitate superioară".


Potrivit opiniei repondenţilor, principala barieră care stă în calea consumului de produse tradiţionale şi de produse ecologice o reprezintă preţul prea ridicat al acestora, urmată de slaba prezenţă a acestor produse la raft.
Principalul canal de unde respondenţii îşi achiziţionează alimentele ecologice este supermarketul (44%).


Studiul Synovate este reprezentativ la nivel urban naţional şi a implicat 891 de respondenţi, bărbaţi şi femei, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 64 ani. Studiul a fost realizat în perioada februarie-martie 2011. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Poluarea aerului duce la naşterea unor bebeluşi cu greutate mai mică (studiu) Femeile însărcinate expuse la aer poluat în ultimele săptămâni de sarcină par a naşte copii cu greutate mai mică, se arată într-un studiu publicat marţi în revista americană Environmental Health Perspectives şi preluat de AFP.
Respectarea normelor mondiale privind poluarea aerului ar putea salva milioane de vieţi (studiu) Mai mult de doua milioane de decese ar putea fi prevenite în întreaga lume în fiecare an, dacă ar fi respectate normele de poluare a aerului recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în special în China şi India, potrivit unui studiu publicat în revista Environmental Science and Technology...
Studiu OMS cu privire la poluarea aerului din oraşele austriece Viena, 28 sep - Corespondentul Agerpres, Smaranda Câmpeanu, transmite: Nivelul poluării aerului din oraşele austriece este în medie peste nivelul admis de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit unui studiu realizat de OMS şi publicat luni de cotidianul Der Standard.
Poluarea aerului este nocivă pentru persoanele cu insuficienţă cardiacă (studiu) Poluarea aerului este nocivă pentru persoanele cu insuficienţă cardiacă şi poate chiar să ducă la deces, relevă un amplu studiu internaţional citat joi de BBC.
Poluarea poate afecta creierul uman (studiu) Poluarea aerului poate face mai mult decât să dăuneze mediului, ea putând altera pe termen lung şi starea de sănătate a creierului uman, conform unui studiu publicat în revista Annals of Neurology, informează yahoo.com.
Poluarea aerului este responsabilă de 48.000 de decese pe an în Franţa Poluarea aerului dată de particulele fine este responsabilă de moartea a 48.000 de oameni în fiecare an în Franţa, ceea ce face din ea a treia cauză de mortalitate care poate fi prevenită după fumat şi alcool, potrivit unui studiu publicat marţi, citat de agenţia France Presse.