Cele mai citite
 


Contrafacerea medicamentelor se dezvoltă cu crima organizată (ONUDC)
sâmbătă, 14 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicamentele contrafăcute pun în pericol un număr tot mai mare de vieţi deoarece aduc venituri însemnate şi presupun riscuri minime pentru organizaţiile criminale, a avertizat vineri Oficiul Naţiunilor Unite împotriva drogurilor şi criminalităţii (UNODC), potrivit AFP.
'Medicamentele frauduloase oferă grupurilor criminale organizate un mare randament cu riscuri relativ mici, în final în detrimentul sănătăţii unor persoane care nu bănuiesc nimic', a declarat directorul ONUDC, Iuri Fedotov, citat într-un comunicat.

Cu o valoare estimată la 1,6 miliarde dolari (1,1 miliarde euro) numai pentru Africa şi Asia, industria medicamentelor contrafăcute a devenit nu numai una dintre principalele probleme sanitare mondiale, ci şi un sector cu puternică creştere pentru crima organizată, a informat Oficiul, al cărui sediu se află la Viena.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), trei produse farmaceutice din zece din Africa, Asia şi America Latină sunt contrafăcute.

Între 50 şi 60% din medicamentele împotriva infecţiilor din anumite regiuni ale Asiei sau Africii conţin agenţi activi peste limitele acceptate.

Fenomenul nu se limitează la ţările în curs de dezvoltare, a adăugat ONUDC.

Cazurile adeverite de medicamente contrafăcute sunt mai puţine în ţările dezvoltate, dar în 2008, vămile europene au recenzat peste 3.200 de tentative de import de medicamente contrafăcute.

Dincolo de impactul direct asupra sănătăţii oamenilor, aceste medicamente contrafăcute presupun totodată riscul dezvoltării unor rezistenţe microbiene, a subliniat ONUDC.

'Experţii medicali au avertizat că fiecare pacient prost tratat devine un vector prin care 'supermicrobii' se pot dezvolta, devenind o ameninţare globală pentru sănătatea publică', a mai explicat Oficiul ONU.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicamentele contrafăcute: Parlamentul European adoptă noi reguli pentru o protecţie mai eficientă a pacienţilor Membrii Parlamentului European /PE/ au aprobat miercuri o nouă lege care va preveni intrarea medicamentelor contrafăcute în lanţul legal de aprovizionare, vânzările pe Internet fiind acoperite de noua legislaţie, care introduce, de asemenea, noi măsuri de siguranţă şi trasabilitate, precum şi sancţiuni...
Pericolele reprezentate de medicamentele contrafăcute, subliniate de un studiu Vânzările de medicamente contrafăcute ar reprezenta circa unu la sută din vânzările globale de medicamente, dar pentru anumite produse precum medicamentele împotriva malariei cifrele pot varia de la 15 până la 50 la sută în Asia şi în Africa, potrivit unui studiu difuzat marţi de industria f...
Pericolele reprezentate de medicamentele contrafăcute, subliniate de un studiu Vânzările de medicamente contrafăcute ar reprezenta circa unu la sută din vânzările globale de medicamente, dar pentru anumite produse precum medicamentele împotriva malariei cifrele pot varia de la 15 până la 50 la sută în Asia şi în Africa, potrivit unui studiu difuzat marţi de industria farmaceutică...
Interpol: Traficul de medicamente contrafăcute 'a explodat' Traficul de medicamente contrafăcute a 'explodat' în întreaga lume şi trebuie combătut printr-o cooperare internaţională întărită şi prin informarea populaţiei, au precizat miercuri experţii participanţi la un seminar organizat de Franţa la Washington, relatează AFP.
Traficul cu medicamente contrafăcute, un fenomen în creştere şi greu de combătut Traficul cu medicamente false, care va face obiectul unui colocviu organizat joi la Paris, a devenit un veritabil 'flagel' în ţările sărace fără autorităţi sanitare vigilente, în absenţa unor instrumente eficiente de luptă împotriva acestui fenomen în dezvoltare.
Medicamente contrafăcute: şase persoane, inclusiv doi români, interpelate în Spania şi Marea Britanie /Europol/ Şase persoane, inclusiv doi români, au fost interpelate în Spania şi Marea Britanie în cadrul desfiinţării unei reţele specializate în vânzarea în Europa, via Internet, a unor medicamente contrafăcute, printre care Viagra, fabricate în Asia, a anunţat luni Europol /cu sediul la Haga/, relatează AFP.