Cele mai citite
 


Covasna: Pacienţii şi angajaţii Spitalului din Vâlcele pregătesc noi proteste împotriva mutării la Întorsura Buzăului
sâmbătă, 14 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii şi pacienţii de la Spitalul de Patologie Neuromusculară "dr. Horia Radu" din Vâlcele se pregătesc din nou să iasă în stradă, în semn de protest faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului.
Preşedintele Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că, în ciuda protestelor de până acum, Guvernul a aprobat propunerea Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa Centrul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele şi de a-l muta la Întorsura Buzăului, subordonându-l Spitalului de Cardiologie din Covasna.
"Suntem foarte nemulţumiţi şi ne pregătim să reluăm protestele. Pentru cei aproape 50 de salariaţi va fi imposibil din punct de vedere financiar să facă naveta la Întorsura Buzăului, 100 de kilometri pe zi. Vom avea alături de noi pacienţii, ca şi până acum, pentru că nici ei nu vor să plece din Vâlcele", a declarat Vasile Neagovici, menţionând că nu exclude varianta ca Sanitas Covasna şi Asociaţia Distroficilor Muscular din România să conteste în contencios administrativ hotărârea Guvernului.
Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii, în termen de 90 de zile activitatea de asistenţă medicală din cadrul Centrului de Patologie Neuromusculară Vâlcele se va transfera şi desfăşura în noul spital din Întorsura Buzăului, un spital în care s-au investit aproape trei milioane de euro, dar care nu a funcţionat nici măcar o singură zi pentru că nu are dotarea necesară şi nici medici.
În comunicat se menţionează că aceste măsuri au ca scop "creşterea eficienţei în utilizarea resurselor financiare şi umane, precum şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale furnizate pacienţilor". De asemenea, se precizează că personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din cadrul unităţii reorganizate va fi preluat, în totalitate, de noua unitate înfiinţată.
Consilierul ministrului Sănătăţii, Vass Levente, care a fost prezent vineri la Sfântu Gheorghe, a declarat pentru AGERPRES că această mutare va fi atât în avantajul pacienţilor, care vor fi trataţi într-o clădire nouă, cât şi al locuitorilor zonei Întorsura Buzăului, care vor beneficia de servicii medicale specializate în apropierea casei şi nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze la Sfântu Gheorghe sau la Braşov ca până acum.
Angajaţii şi pacienţii de la Vâlcele au organizat, în ultimele două luni, acţiuni de protest în lanţ pentru a împiedica mutarea spitalului, iar acestea au culminat cu pichetarea sediului Prefecturii Covasna şi al Ministerului Sănătăţii.
Printre motivele pe care aceştia le invocă în refuzul de a se muta la Întorsura Buzăului se numără lipsa de dotare a spitalului, clima mult prea rece din zonă, nerecomandată bolnavilor cu distrofii musculare, precum şi lipsa banilor pentru naveta cadrelor medicale. AGERPRES/ (A - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Protest în fata Ministerului Sanatatii împotriva mutării Centrului de patologie neuromusculară din Vâlcele Aproximativ 100 de membri ai Sindicatul Sanitas Covasna şi ai Asociaţiei Distroficilor Muscular din România vor picheta marţi sediul Ministerului Sănătăţii, din Bucureşti, în semn de protest faţă de decizia mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului.
Covasna: Protest al angajaţilor şi pacienţilor de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele în faţa Prefecturii Angajaţii şi pacienţii de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele vor picheta miercuri, între orele 12 şi 13, sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe, în încercarea de a determina conducerea Ministerului Sănătăţii să renunţe la decizia de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului...
Covasna: Posibilă întâlnire între sindicatul Sanitas şi ministrul Sănătăţii pe tema spitalelor restructurate Situaţia Spitalului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, propus spre relocare la Întorsura Buzăului, va fi discutată joi în cadrul unei întâlniri pe care reprezentanţii Sindicatului Sanitas preconizează să o aibă la Bucureşti cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pe tema spitalelor restructurate...
Covasna: Angajaţii şi pacienţii spitalului din Vâlcele au reluat protestele Cadrele medicale şi bolnavii internaţi la Spitalul de patologie neuromusculară din Vâlcele au reluat luni protestele împotriva mutării acestei unităţi medicale la Întorsura Buzăului.
Covasna: Pacienţii şi angajaţii spitalului din Vâlcele vor protesta în faţa sediului UDMR Angajaţii şi pacienţii de la Spitalul de Patologie Neuromusculară 'dr. Horia Radu' din Vâlcele vor relua de săptămâna viitoare protestele împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului.
Covasna: Protestele au fost reluate la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele Angajaţii şi pacienţii de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele au reluat luni dimineaţă protestele împotriva închiderii acestuia şi relocării activităţii la Întorsura Buzăului.