Cele mai citite
 


Covasna: Unităţi sanitare desfiinţate sau reorganizate prin hotărâre de guvern
sâmbătă, 14 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai multe unităţi sanitare publice din judeţul Covasna vor fi desfiinţate sau reorganizate, după ce Guvernul a aprobat o hotărâre în acest sens, la propunerea Ministerului Sănătăţii (MS).
Potrivit unui comunicat remis vineri de MS, Spitalul orăşenesc Covasna, aflat în reţeaua sanitară a Consiliului Local al oraşului Covasna, şi Centrul de Patologie Neuromusculară 'Dr. Radu Horia', din reţeaua sanitară a Ministerului Sănătăţii, au fost desfiinţate şi reorganizate ca secţii exterioare ale Spitalului de Cardiologie 'Dr. Benedek Geza' Covasna.
De asemenea, Centrul de sănătate 'Întorsura Buzăului', unitate fără personalitate juridică în structura Spitalului judeţean de urgenţă Covasna 'Dr. Fogolyan Kristof' Sfântu Gheorghe, aflat în reţeaua sanitară a Consiliului judeţean Covasna, s-a desfiinţat iar activitatea a fost preluată de Spitalul de Cardiologie 'Dr. Benedek Geza' - Covasna'.
În 90 de zile, activitatea de asistenţă medicală a Centrului de Patologie Neuromusculară "Dr. Radu Horia" Vâlcele se va transfera şi desfăşura în noul imobil de la Întorsura Buzăului, a cărui construcţie a fost finanţată de Ministerul Sănătăţii.
Prin măsura de modificare a structurii organizatorice a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Dr. Fogolyan Kristof' Sf. Gheorghe şi prin scoaterea din structura unităţii a Centrului de Sănătate Întorsura Buzăului se urmăreşte creşterea eficienţei în utilizarea resurselor financiare şi umane, precum şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale furnizate pacienţilor, se susţine în comunicatul MS.
Măsura a fost luată după ce Consiliul Local Covasna a aprobat o hotărâre prin care se aviza realizarea unei unităţi sanitare în municipiu care să răspundă nevoilor actuale ale pacienţilor atât din punct de vedere al resurselor umane, cât şi din cel al dotărilor. Personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar al unităţilor reorganizate va fi preluat în totalitate de unităţile nou-înfiinţate, mai precizează sursa. AGERPRES/(AS-Antonia Niţă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Două spitale de interes naţional din judeţ rămân în subordinea Ministerului Sănătăţii Două din cele şase spitale din judeţul Covasna, respectiv Spitalul de cardiologie din staţiunea Covasna şi Spitalul de patologie neuromusculară din Vâlcele, vor rămâne în subordinea Ministerului Sănătăţii, fiind catalogate drept instituţii de interes naţional.
Covasna: Protest în fata Ministerului Sanatatii împotriva mutării Centrului de patologie neuromusculară din Vâlcele Aproximativ 100 de membri ai Sindicatul Sanitas Covasna şi ai Asociaţiei Distroficilor Muscular din România vor picheta marţi sediul Ministerului Sănătăţii, din Bucureşti, în semn de protest faţă de decizia mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului.
Covasna: Pacienţii şi angajaţii Spitalului din Vâlcele pregătesc noi proteste împotriva mutării la Întorsura Buzăului Angajaţii şi pacienţii de la Spitalul de Patologie Neuromusculară "dr. Horia Radu" din Vâlcele se pregătesc din nou să iasă în stradă, în semn de protest faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului.
Covasna: CJ solicită clădirea spitalului din Vâlcele pentru a muta secţia de pneumologie din Sfântu Gheorghe Consiliul Judeţean (CJ) Covasna vrea să mute Secţia de Pneumologie şi pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe în clădirea fostului Centru de patologie neuromusculară din Vâlcele, care a fost închis în urmă cu câteva luni, iar în acest scop a adoptat miercuri o hotărâre...
Covasna: Decizia reorganizării Spitalului din Vâlcele este corectă, afirmă consilierul Ministrului Sănătăţii Decizia reorganizării Spitalului de patologie neuromusculară 'Dr. Horia Radu' din Vâlcele şi mutării acestuia la Întorsura Buzăului este corectă, apreciază consilierul ministrului Sănătăţii, Vass Levente.
Covasna: Posibilă întâlnire între sindicatul Sanitas şi ministrul Sănătăţii pe tema spitalelor restructurate Situaţia Spitalului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, propus spre relocare la Întorsura Buzăului, va fi discutată joi în cadrul unei întâlniri pe care reprezentanţii Sindicatului Sanitas preconizează să o aibă la Bucureşti cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pe tema spitalelor restructurate...