Cele mai citite
 


Emil Boc:Va mai dura ceva timp până când creşterea economică se va resimţi şi în buzunarele românilor
sâmbătă, 14 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul ministru Emil Boc a subliniat, vineri, că ieşirea din recesiune economică va avea efecte în privinţa nivelului de trai al românilor după încă o perioadă de timp.
Premierul a participat la inaugurarea unui spital privat oftalmologic în Bucureşti.
"Coincidenţa face ca deschiderea acestui spital să fie într-o zi în care Institutul Naţional de Statistică a anunţat ieşirea oficială din recesiune. Este un semn pozitiv care trebuie însă privit cu responsabilitate, realism şi prudenţă. E un semn care ne arată că lucrurile făcute în aceşti ultimii doi ani, dureroase, grele pentru cetăţenii României încep să-şi arate efectul de a merge pe o parte pozitivă. Elementul psihologic de astăzi este acela că încheiem perioada de scădere economică şi trecem pe o componentă de creştere economică, chiar dacă va mai dura ceva timp până când efectele creşterii economice se vor resimţi în viaţa de zi cu zi şi în buzunarele oamenilor", a spus Boc.
El a arătat că România trebuie să continue "acest drum al reformelor, să nu facă paşi înapoi, să nu cadă în patima populismului".
De asemenea premierul a subliniat că parteneriatele public-privat sunt soluţia pentru modernizarea sistemului de sănătate românesc.
"Sunt convins că această investiţie de peste 20 milioane de dolari reprezintă o alternativă la ceea ce astăzi România face. Niciodată nu vor fi resurse financiare suficiente de la buget sau din fondurile europene să acopere toate nevoile pe care România le are. Dezvoltarea parteneriatului public-privat este o modalitate pentru a completa serviciile pe care statul trebuie să le pună la dispoziţie cetăţenilor pentru a dezvolta infrastructura medicală", a precizat premierul.
Totodată el şi-a exprimat speranţa că investiţia privată va determina medicii să rămână în ţară iar pacienţii să se trateze tot în România.
"Sunt convins că prin deschiderea acestui spital, pe de o parte foarte mulţi români care astăzi merg în altă parte să-şi trateze problemele de oftalmologie vor rămâne în ţară şi vor avea ocazia să găsească un cadru performant şi decent. De asemenea sunt sigur că de astăzi înainte mulţi medici performanţi români care ar fi plecat în străinătate să-şi găsească un loc de muncă în specialitatea oftalmologie de astăzi înainte vor rămâne, o parte dintre ei, aici în Bucureşti la una dintre clinicile cele mai performante din Europa în domeniul oftalmologiei", a spus premierul.
Şeful Executivului şi-a exprimat aprecierea şi pentru dimensiunea socială a investiţiei.
"Faptul că echipele mobile ale clinicii vor acorda în ţară controale oftalmologice gratuite celor care au nevoie este o dovadă de responsabilitate, un semn de respect pentru cetăţeanul român, prin faptul că întorci o parte din beneficiul pe care îl ai societăţii, ajutându-i pe cei care au nevoie de intervenţia noastră pentru a le corecta starea de sănătate", a mai spus Emil Boc. AGERPRES/(AS - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premierul Boc:Va mai dura ceva timp până când creşterea economică se va resimţi şi în buzunarele românilor Primul-ministru Emil Boc a subliniat, vineri, că ieşirea din recesiune economică va avea efecte în privinţa nivelului de trai al românilor după încă o perioadă de timp.
Europe Eye Hospital - cel mai mare spital privat de oftalmologie din sud-estul Europei – s-a deschis la Bucureşti Primul Ministru Emil Boc alături de domnul primar al Capitalei Sorin Oprescu au inaugurat cel mai mare spital privat de oftalmologie din sud-estul Europei, Europe Eye Hospital, la Bucureşti. Europe Eye Hospital este cel mai mare centru de oftalmologie din ţară şi singurul din regiune dezvoltat cu...
Premierul Emil Boc solicită mai multe investiţii prin parteneriat public-privat Premierul Emil Boc a făcut, sâmbătă, la cea de-a patra întâlnire a Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România, organizată la Băile Felix, un apel către autorităţile locale de a realiza mai multe investiţii în regim de parteneriat public-privat, deoarece există o resursă financiară uriaşă în...
Emil Boc:Există toate şansele ca România să aibă două trimestre de creşetere economică şi să iasă din recesiune Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat sâmbătă, la conferinţa de alegeri a PDL Harghita, că există toate şansele ca România să aibă două trimestre de creştere economică şi să iasă din recesiune.
Emil Boc: Sper ca în privinţa parteneriatului public-privat, UE să aibă cu România aceeaşi deschidere ca şi cu alte ţări membre Premierul Emil Boc şi-a exprimat miercuri, în discursul susţinut la conferinţa financiară organizată de Forum Invest şi BNR, speranţa ca UE să aibă în privinţa parteneriatului public-privat aceeaşi deschidere faţă de România pe care a avut-o în trecut cu alte ţări membre, în condiţiile în care "regimul...
Emil Boc: Numirea unui nou ministru al Sănătăţii şi relaţia CNAS cu MS sunt subsumate reformei în sănătate Deciziile care se vor lua în cadrul coaliţiei legate de numirea unui nou ministru la Sănătate şi de relaţia instituţională dintre Casa Naţională de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) şi Ministerul Sănătăţii (MS) trebuie să ţină cont de continuarea reformei în sănătate şi de implementarea unor măsuri prioritare...