Cele mai citite
 


Exerciţiu de simulare a unui accident aviatic pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca
sâmbătă, 14 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un exerciţiu de intervenţie în cazul unui presupus accident aviatic s-a derulat, vineri, pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. A fost simulat un incendiu care se produce la decolarea unui avion cu 50 de persoane.
Directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, David Ciceo, a declarat că exerciţiul este unul complex, care se derulează o dată la doi ani.
'Acest exerciţiu de căutare-salvare este un exerciţiu deosebit de complex, pe care aeroportul îl face o dată la doi ani, cu desfăşurarea tuturor forţelor, conform standardelor internaţionale. Exerciţiul se face pentru a fi pregătiţi în cazul unui accident de aviaţie. Astăzi suntem în ipoteza unui avion cu 50 de pasageri care, înainte de decolare, ia foc', a precizat David Ciceo.
El a adăugat că în exerciţiu sunt implicate multe instituţii.
'Este un plan foarte complex având în vedere gravitatea unui astfel de accident şi faptul că participă mai multe forţe. În primul rând intervin forţele din perimetru, aeroportul şi forţele de pompieri, împreună cu toate instituţiile şi companiile din perimetru: companiile aeriene, ROMATSA, SRI, Poliţia de frontieră, Poliţia transporturi şi, odată cu declanşarea alarmei, sosesc forţele specializate ale ISU, Ambulanţă, servicii medicale, spitale, jandarmerie. Colaborăm şi cu Consiliul Judeţean Prefectura, Primăria, dar şi cu biserica, având în vedere tragedia în cazul unui asemenea accident, şi cu consulatele, pentru că de obicei sunt şi pasageri străini', a menţionat David Ciceo.
Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, generalul de brigadă Vasile Şomlea, a spus că exerciţiul urmăreşte în special respectarea timpilor de intervenţie.
'Un exerciţiu îl organizezi ca să vezi ce e bine şi ce nu e bine în cadrul unui plan pe care l-ai făcut. (...) În cadrul unui asemenea exerciţiu ne interesează foarte mult timpii de ajungere a forţelor cu care se cooperează, procedurile de acţiune ale fiecărei instituţii şi corelarea tuturor forţelor şi mijloacelor participante la un asemenea exerciţiu', a precizat Vasile Şomlea.
Organizatorii s-au declarat mulţumiţi de timpii obţinuţi şi de modul în care s-a derulat exerciţiul.
AGERPRES - FOTO PE FLUX/(A - Marius Septimiu Avram)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Simulare pe Otopeni: Patru decedaţi şi 16 răniţi, în urma unui accident aviatic Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Codrii Vlăsiei" al judeţului Ilfov au organizat, miercuri, pe Aeroportul Otopeni, un exerciţiu de intervenţie în cazul unui accident aviatic simulat al unei aeronave de pasageri.
Bacău: Intervenţie în caz de urgenţă, simulată într-un exerciţiu integrat pe Aeroportul "George Enescu" Intervenţia într-un accident aviatic a fost simulată miercuri în cadrul unui exerciţiu integrat desfăşurat pe Aeroportul Internaţional 'George Enescu' din Bacău, cu participarea Serviciilor private pentru situaţii de urgenţă ale Regiei Autonome Aeroportul Bacău şi firmei SC Aerostar SA, pompierii militari...
Olt: ISU a organizat primul exerciţiu în caz de accident naval pe Dunăre Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt a desfăşurat miercuri, în premieră, un exerciţiu în caz de accident naval cu victime multiple pe Dunăre, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Dan Nedeloiu.
'Victimele' unui accident aviatic, 'salvate' de ISU într-un exerciţiu pe Aeroportul Suceava La Aeroportul ''Ştefan cel Mare'' Suceava s-a desfăşurat, vineri, un amplu exerciţiu de salvare a victimelor unui accident aviatic.
Arad: 'Tauţ 2015', exerciţiu de salvare a victimelor unui accident aviatic în zona unui lac de acumulare Peste 200 de persoane, 75 de mijloace tehnice, dar şi mai multe echipaje canine au luat parte, miercuri, la un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren intitulat 'Tauţ 2015', având ca temă intervenţia de salvare în cazul prăbuşirii unui avion cu 130 de persoane la bord în zona unui lac de acumulare, a...
Cluj: Decanul FSEGA, operat de urgenţă după ce a căzut de pe o clădire Decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Dumitru Matiş, a fost supus sâmbătă de urgenţă unei intervenţii chirurgicale după ce a căzut în gol de pe o clădire.