Cele mai citite
 


Iaşi: Cadrele medicale de la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola se pregătesc de grevă
sâmbătă, 14 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 800 dintre membrii Sindicatului Sanitas Iaşi, care lucrează la Spitalul Universitar de Neuropsihiatrie Socola, avertizează că începând de luni vor declanşa noi forme de protest, chiar şi greva generală.
Aceştia sunt nemulţumiţi că reprezentanţii Ministerului Sănătăţii nu găsesc soluţii viabile pentru a soluţiona problema salariilor din sistemul medical.
Liderul Sanitas Iaşi, Viorel Tănase, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că personalul medical de la Socola se teme că îşi va primi salariile diminuate cu 25% după ce Ministerul Sănătăţii a decis reducerea cheltuielilor salariale la 70% din bugetul alocat de Casa de Asigurări de Sănătate.
"Cei de la Socola sunt decişi să meargă la serviciu, dar nu vor veni şi la patul bolnavului. Unde să se mai ducă, ce să mai facă oamenii noştri (personalul medical - n.r.), dacă li se mai reduc salariile cu 25%? Şmecherii (...) ăştia spun că România a ieşit din recesiune, însă la ora actuală este cea mai mare sărăcie. În curând vor exploda iar preţurile, iar ei vor să ne taie salariile şi mai mult. Cum să mai trăim, cum o să mai putem munci, dacă nu avem ce pune pe masă, cum şi de unde o să mai plătim facturile şi dările la stat?", a spus Viorel Tănase. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Protest cu huiduieli şi îmbrânceli la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola Angajaţii celui mai mare spital de neuropsihiatrie din ţară - Spitalul Socola din Iaşi - au blocat, luni, intrarea în unitatea medicală, în semn de nemulţumire faţă de salariile din sistemul medical.
Iaşi: Angajaţii de la Socola, decişi să continue protestul Angajaţii Spitalului de Neuropsihiatrie Socola, din Iaşi, sunt decişi să continue protestul declanşat luni dimineaţa în semn de nemulţumire faţă de salariile din sistemul medical.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Covasna: Sanitas salută decizia managerilor spitalelor de a nu semna contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna a salutat decizia managerilor spitalelor din judeţ de a nu semna contractele de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).
Iaşi: Angajaţii de la Socola au ieşit în curtea spitalului Angajaţii Spitalului de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi au ieşit marţi, pentru a doua zi consecutiv, în stradă, nemulţumiţi de nivelul de salarizare.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...