Cele mai citite
 


Iaşi: Taxă pentru cei care ajung la spital din cauza consumului mare de alcool
sâmbătă, 14 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Persoanele care ajung la spital din cauza consumului mare de alcool vor trebui să plătească fiecare zi de internare, susţin reprezentanţii Spitalului de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi.
Conf. univ. dr. Călin Scripcaru, directorul spitalului, şi-a manifestat speranţa, vineri, ca, după introducerea acestei taxe, fenomenul alcoolismului să scadă.
Directorul Spitalului de Neuropsihiatrie Socola a declarat că, începând de luni, fiecare pacient care vine să se interneze în spital şi este aflat în stare avansată de ebrietate va trebui să achite o taxă de 30 de lei pentru fiecare zi de internare, în condiţiile în care pentru îngrijirea unui astfel de bolnav se cheltuie zilnic, în medie, 200 de lei.
"Pentru fiecare pacient venit din cauza consumului de alcool se cheltuie peste 200 de lei. Banii vin de la Casa de Asigurări de Sănătate, deci de la fondul asigurărilor de sănătate, iar alcoolismul nu e o boală genetică, ci una provocată. Zilnic ne confruntăm cu cinci până la zece astfel de cazuri. Mai mult, nu toţi aceşti bolnavi sunt asiguraţi şi vorbim de persoane care stau internate o zi - două, apoi pleacă şi revin la un interval de timp", a precizat conf. univ. dr. Călin Scripcaru. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Angajaţii de la Socola, decişi să continue protestul Angajaţii Spitalului de Neuropsihiatrie Socola, din Iaşi, sunt decişi să continue protestul declanşat luni dimineaţa în semn de nemulţumire faţă de salariile din sistemul medical.
REPORTAJ/Primul hospice exclusiv pentru copii din România-locul unde dragostea şi Dumnezeu pot face minuni Pentru prima dată în România, un hospice exclusiv pentru copii şi tineri a fost deschis la Sibiu într-o clădire a Bisericii Evenghelice dată Asociaţiei "Dr. Carl Wolff", unde aceştia au acces gratuit la îngrijire. Este un loc în care dragostea şi Dumnezeu pot face minuni, dându-ne o speranţă că le poate...
Medicii de familie anunţă suspendarea temporară a protestului Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) şi Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) anunţă suspendarea temporară a protestului de nesemnare a contractelor de furnizare de servicii medicale în relaţia cu Casa de Asigurări.
Comunicat de presă - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data de 4 iulie a.c., demarează procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent, după următorul calendar:
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
Iaşi: Programări online pentru cardul de sănătate Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Iaşi oferă ieşenilor care nu au primit cardurile de sănătate prin intermediul serviciilor poştale posibilitatea să se programeze online pentru a le solicita şi a intra în posesia acestora.