Cele mai citite
 


Primul spital privat de oftalmologie din România
sâmbătă, 14 mai 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Oftalmologie
 

Cel mai mare spital privat de oftalmologie din ţară şi singurul din regiune a fost inaugurat, vineri, la Bucureşti, investiţia ridicându-se la 20 de milioane de dolari, unitatea sanitară dispunând de cele mai moderne echipamente oftalmologice.

O gamă de aparatură ce include două lasere Schwind Amaris şi Mel 80 Zeiss, tomograful în coerenţă optică Cirrus HG Zeiss pentru biopsia in vivo a retinei şi Camera Visucam 500 pentru examinarea fundului de ochi, precum şi cele opt săli de operaţii şi 12 cabinete de consultaţii din dotare vor permite doctorilor să diagnosticheze şi să trateze cu o mare precizie, în mod eficient, zeci de mii de pacienţi anual.
Cu o suprafaţă totală de 10.000 metri pătraţi, ''Europe Eye Hospital'' îşi propune să atragă, într-o primă etapă, pacienţi din ţările învecinate precum Ungaria, Bulgaria, Ucraina, dar şi din Uniunea Europeană, care să beneficieze de cunoştinţele celor mai renumiţi oftalmologi români.
"Inaugurarea acestui spital este un mare pas înainte. În România era nevoie de un mai bun acces la serviciile medicale în general, şi în special la tratamentele chirurgicale dedicate sănătăţii ochilor, de aceea suntem încântaţi să deschidem acest centru. Românii vor beneficia de operaţii complexe oftalmologice, la preţuri rezonabile, în ţara lor. Sper ca acest spital dedicat tratării problemelor oculare să contribuie la serviciile medicale din România şi să aducă alinare mai multor clienţi", a declarat Murat Akan, Chief executive officer la ''Europe Eye Hospital''.
La rândul său, preşedintele Societăţii Române de Oftalmologie şi directorul medical al ''Europe Eye Hospital'', prof. dr. Benone Cârstocea, şi-a exprimat speranţa ca în această unitate medicală să fie vindecate multe probleme oculare complexe, ''cu ajutorul celor mai noi tehnologii şi cu fantastica echipă de specialişti'' din spital.
''În unitatea dedicată pediatriei vom putea diagnostica precoce problemele la copii şi vom putea face tratamente medicale specializate", a mai spus prof. dr. Benone Cârstocea, adăugând că unitatea sanitară beneficiează de cea mai nouă tehnică din 2011 existentă pe plan mondial, care acoperă toată aria oftalmologică, inclusiv transplantul de cornee, în prezent făcându-se toate demersurile necesare pentru aprobări.
Profesorul Cârstocea a amintit şi alte tipuri de intervenţii care se vor face la ''Europe Eye Hospital'' - chirurgia refractivă (viciile de refracţie), unitatea dispunând de cele mai moderne lasere, chirurgia clasică intraoculară, diagnostic funcţional. El a subliniat că o preocupare o va constitui implicarea în învăţământul universitar, urmând să aducă aici simulatorul pentru rezidenţi, pentru specialiştii tineri, chiar şi pentru medicii primari, care trebuie să se pregătească în acest domeniu.
"Este logic să lucrezi mai întâi pe un simulator. Ochii de animale - ochiul de pisică, de câine - sunt greu de găsit şi ochiul uman este oricum diferit", a explicat specialistul.
Specialistul s-a referit şi la proiectul social pe care-l are în vedere spitalul şi care urmează să se dezvolte, pentru care este necesar un contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) deoarece chirurgia intraoculară este extrem de scumpă şi măcar o parte din costuri ar trebui suportate de CNAS.
Directorul general al unităţii medicale, conf. dr. Florin Filipoiu, a spus că era necesar un astfel de spital, care este integrat în modul de organizare tradiţional, dispunând de o policlinică pentru consultările clasice, şi o a doua pentru realizarea celei mai mari game de investigaţii existente, bloc operator cu patru săli pentru operaţii intraoculare, operaţii clasice şi alte patru săli pentru intervenţii specifice. La etaj este partea hotelieră, alcătuită din 30 de saloane, trei camere VIP şi patru saloane post operatorii, o capacitate de examinare de 600 de pacienţi pe zi şi o capacitate de operare anuală de 30.000 de intervenţii chirurgicale oftalmologice generale şi 25.000 cu laser, inclusiv transplant de cornee.
El a accentuat că fluxurile sunt organizate după cele mai noi standarde europene, având şi un director de supraveghere epidemiologică.
"Avem o politică socială în curs de definitivare. Am decis achiziţionarea unei unităţi mobile cu care vom efectua consultări şi operaţii în zonele defavorizate. În acest proiect vom atrage doctori, ne aflăm în discuţii cu băncile", a explicat directorul general al spitalului.
Referindu-se la preţuri, el a spus că acestea urmează să fie definitivate, dar că vor fi în media celor existente preţurilor în privat.
Prof. dr. Benone Cârstocea a subliniat că există o perioadă mare de aşteptare pentru transplantul de cornee, în condiţiile în care se fac cam 20 de astfel de intervenţii pe an, iar din acest motiv foarte mulţi pacienţi sunt trimişi în străinătate, cel mai adesea în Ungaria.
Medicul a subliniat că cele mai frecvente diagnostice sunt glaucomul, degenerescenţa maculară legată de vârstă, retinopatia diabetică. Se apreciază că în România sunt aproximativ 150.000 de persoane diagnosticate cu glaucom, iar un procent de 50% sunt nediagnosticate. Dintre cele 150.000 de persoane diagnosticate cu glaucom nu toate au acestă boală, a precizat specialistul.
Spitalul va începe să funcţioneze la 1 iunie. AGERPRES/(AS-Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
AM GLAUCOM CRONIC PRIMITIV CU UNGHI DESCHIS CU MODIFICARIMARI ALE CIMPULUI VIZUAL CAUT MEDIC NEUROOFTALMOLOG

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Europe Eye Hospital - cel mai mare spital privat de oftalmologie din sud-estul Europei – s-a deschis la Bucureşti Primul Ministru Emil Boc alături de domnul primar al Capitalei Sorin Oprescu au inaugurat cel mai mare spital privat de oftalmologie din sud-estul Europei, Europe Eye Hospital, la Bucureşti. Europe Eye Hospital este cel mai mare centru de oftalmologie din ţară şi singurul din regiune dezvoltat cu...
Ultima tehnologie de intervenţii oftalmologice cu laser şi la Bucureşti Bucureşti, 29 oct /Agerpres/ - Primul sistem medical de operaţii oftalmologice Intralase plus Star S4 IR importat în România se află la primul spital privat de oftalmologie din ţara noastră, inaugurat vineri în Bucureşti.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Primul spital privat de oftalmologie din România marchează cinci ani de activitate West Eye Hospital, primul spital privat de oftalmologie din România, marchează cinci ani de activitate pe piaţa medicală românească. West Eye Hospital a fost inaugurat în 2010, fiind al cincilea spital din lanţul West Eye Hospital Group, reprezentat la nivel mondial de cinci centre în Turcia şi două...
Primul spital privat de pediatrie, inaugurat în Bucureşti Primul spital privat de pediatrie a fost inaugurat miercuri în Bucureşti, o unitate medicală ce oferă, pentru prima oară în medicina privată românească, servicii integrate de pediatrie: consultaţii de specialitate în regim de spital şi ambulatoriu, intervenţii chirurgicale, servicii de imagistică şi...
WestEye Hospital, 2 ani de investitii in tehnologii de prevenire si tratare a afectiunilor ochiului WestEye Hospital aniverseaza 2 ani de activitate prin tehnologii de ultima generatie si servicii la costuri accesibile