Cele mai citite
 


Senatorul Ion Rotaru: Proiectul legat de documentele gratuite pentru construirea de spitale este lipsit de perspectivă
sâmbătă, 14 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Comisiei de sănătate din cadrul Senatului, Ion Rotaru, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că proiectul Ministerului Sănătăţii, care a anunţat că pune gratuit la dispoziţia autorităţilor locale din mai multe judeţe documente necesare pentru demararea construcţiei de spitalele judeţene, este "lipsit de perspectivă şi logică".
'În condiţiile în care ministerul închide spitale şi nu pune nimic în loc pe zona de ambulatoriu şi pe toate celelalte unde este nevoie de bani, noi construim spitale. Care este finalitatea? Facem spitale noi sau le dotăm pe cele deja existente? Noi nu putem susţine ceea ce este astăzi cu bugetul pe care îl dă guvernul, de sub 1%. Este o chestiune pe care mi-e greu să o înţeleg şi să o accept', a explicat Rotaru.
Legat de acest proiect, preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a spus că primeşte 'cu plăcere aceste studii de fezabilitate, dar ar fi excelent dacă ministerul ar da şi sursa de finanţare pentru construirea spitalelor', precizând că este mult mai interesat să investească în spitalele deja existente, decât să construiască altele noi.
Ministrul Cseke Attila a cerut, miercuri, autorităţilor locale din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Brăila, Caraş-Severin, Călăraşi, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Mehedinţi, Olt, Prahova, Neamţ, Sibiu, Suceava şi Constanţa să analizeze propunerea de a beneficia, gratuit, de o serie de documente, în eventualitatea în care au ca obiectiv demararea construirii de unităţi sanitare publice în aria administrativ-teritorială pe care o conduc. AGERPRES/(A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS sprijină autorităţile locale cu documente gratuite pentru construirea de spitale Ministerul Sănătăţii pune la dispoziţia autorităţilor locale din mai multe judeţe documente în valoare de 40.000.000 lei necesare pentru demararea construcţiei spitalelor judeţene.
MS a pus în dezbatere publică proiectul privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 22 septembrie, proiectul de hotărâre de guvern privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă.
ANOFM: Peste 7.300 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 10 - 16 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.380 locuri de muncă vacante pentru perioada 10 - 16 februarie, cu 1.211 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.
ANOFM: Aproape 6.100 de locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 13 - 19 ianuarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 6.088 de locuri de muncă vacante pentru perioada 13 - 19 ianuarie 2012, cu 2.251 mai multe decât săptămâna precedentă, informează, vineri, ANOFM.
ANOFM: Peste 7.700 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 24 februarie - 1 martie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.767 locuri de muncă vacante pentru perioada 24 februarie - 1 martie, cu 148 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.
Ministerul Sănătăţii va organiza concursul de rezidenţiat în 23 noiembrie Ministerul Sănătăţii va organiza pe 23 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, informează Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.