Cele mai citite
 


Sinteza săptămânală a activităţii Camerei Deputaţilor
sâmbătă, 14 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Camera Deputaţilor a respins, la începutul acestei săptămâni, moţiunea simplă pe domeniul Sănătăţii intitulată "Sistemul sanitar din România: Alarmă de cod roşu".
137 de deputaţi au votat împotriva moţiunii, 134 au votat pentru, iar trei s-au abţinut.
Moţiunea simplă fusese depusă, pe 2 mai, în plenul Camerei Deputaţilor, de liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, purtând semnătura 114 deputaţi liberali şi social-democraţi.
Potrivit semnatarilor, moţiunea a fost îndreptată către "adevăraţii" responsabili pentru modul în care sistemul sanitar este distrus sistematic, respectiv preşedintele Traian Băsescu şi Guvernul. Deputaţii opoziţiei au mai susţinut că "în România de azi sistemul sanitar este bolnav, cuprins de metastaze", motiv pentru care toţi responsabilii în domeniu trebuie să plece.
La rândul lor, în cadrul dezbaterilor, deputaţii puterii au punctat faptul că opoziţia nu s-a plasat pe poziţii constructive, care presupun soluţii alternative, ci doar a căutat să manipuleze opinia publică prin intermediul cifrelor şi să depună moţiuni. Nu în ultimul rînd, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, luni, de la tribuna Parlamentului, că a citit cu atenţie textul moţiunii simple şi a constatat ''un progres'' faţă de moţiunea anterioară de la Senat, în sensul că o depăşeşte la "capitolul incoerenţă".
Plenul Camerei Deputaţilor nu a adoptat, în această săptămână, niciun proiect de lege, întrucât Biroul Permanent nu a programat nicio sesiune de vot final. Nici dezbateri pe marginea proiectelor de lege nu au avut loc deoarece, la începutul şedinţei, deputaţii puterii au solicitat mai multe pauze de consultări succesive până când timpul alocat şedinţei s-a încheiat. AGERPRES/(AS - Cătălin Alexandru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Deputaţii au respins moţiunea simplă a opoziţiei privind sănătatea (sinteză) Camera Deputaţilor a respins, luni, moţiunea simplă pe domeniul Sănătăţii intitulată "Sistemul sanitar din România: Alarmă de cod roşu", cu 137 de voturi împotrivă, 134 de voturi pentru şi trei abţineri.
UPDATE Moţiunea pe Sănătate a fost respinsă Camera Deputaţilor a respins, luni, moţiunea simplă pe domeniul Sănătăţii intitulată "Sistemul sanitar din România: Alarmă de cod roşu", cu 137 de voturi împotrivă, 134 de voturi pentru şi trei abţineri.
Moţiunea pe Sănătate a fost respinsă Camera Deputaţilor a respins, luni, moţiunea simplă pe domeniul Sănătăţii intitulată "Sistemul sanitar din România: Alarmă de cod roşu", cu 137 de voturi împotrivă, 134 de voturi pentru şi trei abţineri.
Cseke Attila susţine că moţiune actuală depăşeşte la capitolul "incoerenţă" precedenta moţiune de la Senat Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, luni, de la tribuna Parlamentului, că a citit cu atenţie textul moţiunii simple şi a constatat ''un progres'' faţă de moţiunea anterioară de la Senat, în sensul că o depăşeşte la "capitolul incoerenţă".
Camera Deputaţilor: Moţiunea simplă pe Sănătate va fi dezbătută lunea viitoare de la ora 16,00 Moţiunea simplă asupra Sănătăţii înaintată de opoziţie va fi dezbătută lunea viitoare, începând cu ora 16,00, în plenul Camerei Deputaţilor, potrivit deciziei Biroului permanent al forului legislativ.
Moţiunea simplă pe Sănătate, dezbătută luni de Camera Deputaţilor Moţiunea simplă pe Sănătate depusă de USL va fi dezbătută luni în plenul Camerei Deputaţilor. Dezbaterea va avea loc începând cu ora 16,00, urmând ca votul să fie dat în aceeaşi zi, la finalul discuţiilor.