Cele mai citite
 


SMURD a efectuat peste 160.000 de intervenţii de la înfiinţare
sâmbătă, 14 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Bucureşti a efectuat, în cei trei ani de la înfiinţarea sa, 160.707 intervenţii de urgenţă, acordând asistenţă medicală la 124.229 de persoane.
În cadrul evaluării activităţii SMURD Bucureşti de la înfiinţare, a fost prezentat, vineri, de către inspectorul şef al ISU Bucureşti "Dealul Spirii", col. dr. ing. Stelian Duduş, un raport privind acţiunile unităţii şi a obiectivelor care se au în vedere pe viitor.
"În anul 2010, SMURD Bucureşti a fost solicitat să intervină la peste 67.000 de situaţii de urgenţă. Ziua cu cele mai multe intervenţii a fost 29 mai 2010, cu 211 intervenţii, iar numărul maxim de intervenţii pe echipaj a fost de 26 de intervenţii", potrivit raportului.
Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat a declarat, vineri, că se are în vedere ca în cazurile în care un echipaj participă la mai mult de 10 intervenţii în 24 de ore, se va asigura încă un echipaj care să-l dubleze pe primul.
Cele mai semnificative intervenţii a ale SMURD au fost în cazul incendiului de la "Dragonul Roşu", pe 26 mai 2010, incendiul de la Centru de copii "Sfântul Andrei", pe 21 iunie 2010, sau incendiul de la Maternitatea Giuleşti din 6 august 2010.
Parcul mijloacelor de intervenţie constă în 19 ambulanţe de prim ajutor, patru ambulanţe de terapie intensivă mobilă, o ambulanţă de terapie intensivă, o maşină a medicului de urgenţă, 12 autospeciale de iluminat şi descarcerare, o autospecială de suport logistic, două autospeciale de intervenţie la dezastre, accidente colective şi calamităţi şi cinci autospeciale de transport personal şi victime multiple.
Raed Arafat a mai spus că, pe plan naţional, SMURD efectuează aproximativ 10-12% din intervenţiile de urgenţă, procentul fiind în creştere. În vederea eficientizării intervenţiilor, Arafat a precizat că există o licitaţie în desfăşurare pentru achiziţionare a şase elicoptere de intervenţie.
Inspectorul general al IGSU a declarat, vineri, că urmează să fie achiziţionate noi autospeciale, fiecare unitate ce va fi achiziţionată urmând să aibă trei module - de descarcerare, de intervenţie medicală şi de pompieri.
La evaluarea activităţii SMURD în cei trei ani de activitate au mai participat inspectorul general al IGSU, col. Marcel-Sorin Lucaciu, inspectorul şef al ISU Bucureşti "Dealul Spirii", col. dr. ing. Stelian Duduş, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) gen. lt. ing. Marcel Opriş, medicul coordonator al SMURD Bucureşti, dr. Bogdan Opriţa şi o serie de invitaţi de la serviciul similar din Franţa. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Bogdan Opriţa: SMURD Bucureşti a participat, în doi ani, la aproape 53.000 de intervenţii Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Bucureşti (SMURD) a realizat, în cei doi ani de activitate, 95.511 intervenţii, asistând 71.636 de persoane.
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
Vrancea: Raed Arafat a inaugurat SMURD Vrancea Focşani, 5 feb /Agerpres/ - Subsecretarul de stat Raed Arafat a inaugurat, vineri, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.
Alba: Peste 13.000 de intervenţii în cinci ani de funcţionare a SMURD Peste 13.000 de intervenţii au fost înregistrate de la înfiinţarea, în urmă cu cinci ani, a Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Alba, care funcţionează în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' din 16 octombrie 2009, prin echipaje ce încadrează ambulanţe...
Galaţi: Peste 4.500 de persoane au fost asistate de SMURD în 2012 Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) Galaţi a intervenit anul trecut în 4.500 de cazuri, fiind asistate 4.520 de persoane, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, căpitan Eugen Chiriţă.
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...