Cele mai citite
 


Virus herpetic modificat genetic pentru diagnosticarea timpurie a cancerului
sâmbătă, 14 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un grup de cercetători americani propune utilizarea virusului herpetic pentru depistarea timpurie a tumorilor. Un studiu în acest sens a desfăşurat de o echipă de la Cincinnati Children's Hospital Medical Center, sub conducerea lui Timothy Cripe, informează Newswise.
Cripe şi colegii săi au creat un virus herpetic modificat genetic. Ei au schimbat informaţia genetică a agentului patogen în aşa mod încât acesta să afecteze doar celule canceroase. După cum subliniază cercetătorii, infectarea în sine cu virus herpetic poate încetini propagarea celulelor canceroase.

În afară de aceasta, la genomul virusului au fost adăugate gene care le permit celulelor să producă un ferment din clasa luciferazei. Această enzimă determină o reacţie care este însoţită de bioluminiscenţă, datorită căreia se poate repera cu exactitate locul tumorii.

Oamenii de ştiinţă americani au testat noua metodă de diagnosticare a cancerului pe celule umane de cultură. Pentru aceasta, ei au luat celule de piele sănătoase, precum şi ţesuturi cu mai multe tipuri de sarcom. Virusul herpetic modificat genetic se înmulţea mult mai activ pe celulele canceroase. În afară de aceasta, în aceste celule se înregistra o bioluminiscenţă mai intensă.

În a doua etapă a studiului, oamenii de ştiinţă au obţinut rezultate asemănătoare într-o serie de experimente pe şoareci de laborator. Jumătate dintre şoareci erau sănătoşi, iar altă jumătate sufereau de aceleaşi tipuri de sarcom ce fuseseră studiate în prima etapă. Grupul lui Cripe a reuşit să depisteze celulele canceroase în rinichii şoarecilor din cele mai timpurii stadii.

Potrivit autorilor studiului, în cazul în care eficienţa noii metode de diagnostic va fi confirmată şi prin teste clinice, cu ajutorul virusului herpetic modificat genetic oncologii vor putea descoperi la pacienţi tumori cu mărimea de 1 centimetri sau chiar mai mici.AGERPRES/(Adriana Matcovschi)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un virus herpetic modificat genetic s-a dovedit eficient împotriva cancerului de piele Virusul herpetic modificat genetic este eficient împotriva cancerului de piele prin infectarea şi distrugerea celulelor canceroase ca şi prin declanşarea unui răspuns imunitar, potrivit rezultatelor unui studiu clinic publicat marţi în revista americană 'Journal of Clinical Oncology', care indică potenţialul...
Sportivii modificaţi genetic vor putea fi depistaţi prin sângele lor Dacă dopajul genetic ţine mai mult, în prezent, de science-fiction decât de un fenomen de masă, testele de detectare vor fi în curând o realitate, cu progresele făcute de două cercetări ştiinţifice recente, care demonstrează că un sportiv modificat genetic poate fi trădat de sângele său.
Salmonela modificată genetic ar putea ajuta la distrugerea celulelor canceroase Salmonela, bacteria cunoscută pentru faptul că provoacă toxiinfecţii alimentare, poate fi modificată genetic pentru a distruge celulele canceroase, fără a provoca prejudicii pacienţilor, au anunţat marţi cercetători americani într-un studiu publicat în revista mBio, informează agenţia Xinhua.
VIRUSUL ZIKA A fost creat un şoarece transgenic pentru studierea vaccinurilor şi a tratamentelor împotriva virusului Zika Cercetătorii americani au creat un şoarece modificat genetic pentru testarea vaccinurilor experimentale şi antivirale împotriva virusului Zika, conform unui studiu publicat în revista 'Cell Host and Microbe', informează agenţia France Presse.
Copii chinezi folosiţi într-un presupus experiment cu orez modificat genetic Greenpeace a denunţat cazul a 24 de minori, care se presupune că au fost hrăniţi cu orez modificat genetic, în cadrul unui studiu menit să analizeze modul în care organismul lor absoarbe pigmentul natural beta-carotenul, informează vineri într-un articol ziarul Las Provincias.
O formă de cancer a fost vindecată cu ajutorul virusului rujeolei (studiu) O formă de cancer la măduva osoasă a fost pentru prima dată vindecată cu ajutorul injectării unei doze masive de virus modificat al rujeolei, relatează vineri AFP citând revista Mayo Clinic Proceedings, care a publicat un studiu elaborat de cercetători din Statele Unite, unde s-a reuşit recent această...