Cele mai citite
 


Dieta Mayo
vineri, 24 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Nutritie, Probleme cu greutatea, Diete
 

Dieta Mayo este un regim sarac in calorii, ce dureaza 13 zile, timp in care isi propune sa modifice si sa reechilibreze metabolismul. Dieta trebuie respectata cu strictete, beneficiul major fiind ca la sfarsitul ei veti cantari cu 10 kg mai putin. Nu poate fi repetata decat dupa 3 ani. Daca se incalca regimul in primele 6 zile, dieta va fi intrerupra, putand a fi reluata doar dupa 6 luni. Daca se incalca dupa primele 6 zile, se intrerupe, insa va putea fi reluata dupa 3 luni.

Dezavantaje ale dietei:
Numarul mic de calorii ingerate poate cauza oboseala cronica, organismul neavand energia necesara desfasurarii activitatilor zilnice. Este un regim dezechilibrat ce poate determina o adaptare a organismului la un aport caloric scazut.

Ziua 1:
Mic dejun:
O ceasca de cafea + 1 cub zahar. Pranz: 2 oua fierte tari + 400 gr spanac fiert + 1 rosie. Cina: 200 gr friptura de vaca +o salata cu ulei si zeama de lamaie.

Ziua 2:
Mic dejun: O ceasca de cafea + 1 cub zahar. Pranz: 250 g sunca + o cutie de iaurt natural. Cina: 200 g friptura de vaca + salata cu ulei si zeama de lamaie.

Ziua 3:

Mic dejun:
O ceasca de cafea + 1 cub de zahar + o felie de paine prajita. Pranz: 2 oua fierte tari + o felie de sunca + 1 salata. Cina: o telina fiarta + o rosie + un fruct proaspat: mar, para sau portocala.

Ziua 4:
Mic dejun:
O ceasca de cafea + 1 cub zahar + o felie de paine prajita. Pranz: 200 ml suc de portocale + 1 cutie de iaurt natural. Cina: un ou fiert tare + un morcov slab + 250 gr branza de vaci.

Ziua 5:
Mic dejun:
un morcov mare ras. Pranz: 250 gr cod fiert, cu zeama de lamaie + 1 lingurita de unt. Cina: 200 gr friptura de vaca + o telina rasa.

Ziua 6:

Mic dejun: O ceasca de cafea + 1 cub zahar + 1 felie de paine prajita.
Pranz: 2 oua fierte tari + un morcov mare, ras. Cina: 1/2 pui + o salata cu ulei si zeama de lamaie.

Ziua 7:
Mic dejun:
O ceasca de ceai fara zahar. Pranz: nimic. Bea multa apa. Cina: 200 gr cotlet de miel + un mar.

Ziua 8:
Mic dejun:
O ceasca de cafea + 1 cub zahar. Pranz: 2 oua fierte tari + 400 g spanac fiert +o rosie. Cina: 200 g friptura de vaca + salata cu ulei si zeama de lamaie.

Ziua 9:
Mic dejun: O ceasca de cafea + 1 cub zahar. Pranz: 250 g sunca + o cutie de iaurt natural. Cina: 200 g friptura de vaca + salata cu ulei si zeama de lamaie.

Ziua 10:
Mic dejun: O ceasca de cafea + 1 cub de zahar + 1 felie de paine prajita. Pranz: 2 oua fierte tari + o felie de sunca + 1 salata. Cina: o telina fiarta + o rosie + un fruct proaspat: mar, para sau portocala.

Ziua 11:
Mic dejun:
O ceasca de cafea + 1 cub zahar + o felie de paine prajita. Pranz: 200 ml suc de portocale + 1 cutie de iaurt natural. Cina: un ou fiert tare + un morcov ras + 250 gr branza de vaci.

Ziua 12:
Mic dejun:
un morcov mare ras. Pranz: 250 gr cod fiert, cu zeama de lamaie + 1 lingurita de unt. Cina: 200 gr friptura de vaca + o telina rasa.

Ziua 13:
Mic dejun: O ceasca de cafea + 1 cub de zahar + 1 felie de paine prajita.
Pranz: 2 oua fierte tari + un morcov mare ras. Cina: 1/2 pui + o salata cu ulei si zeama de lamaie.

Sursa:  www.reteteculinare.ro

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dieta 13 zile pentru schimbarea metabolismului Dieta, dureaza 13 zile, este grea, dar este foare eficienta. Schimbarea metabolimului este profunda, astfel incat la sfarsitul dietei se poate reveni la alimentatia normala fara a mai lua in greutate timp de 2 ani.Daca se respecta regimul zilnic punct cu punct, se pot pierde 5-7 kg, uneori...
Dieta daneză originală pentru 2015 Dieta daneză originală este foarte drastică şi trebuie ţinută cu sfinţenie. Promite pierderea a până la 20 de kilograme în 13 zile şi schimbarea metabolismului pentru o perioadă îndelungată.
DIETA PENTRU SANATATEA RINICHILOR Dieta este un component important al starii de sanatate. Educatia nutritionala cat si bunele obiceiuri alimentare sunt esentiale in mentinerea starii de sanatate. O dieta corecta si sanatoasa contribuie substantial la prevenirea bolilor si a mortii premature.
Alimentatia omului sanatos Specialistii ne recomanda sa avem cel putin 3 mese zilnice; dupa unii nutritionisti chiar 4-5 mese zilnice, in care caz alimentele se consuma in cantitati mai reduse la fiecare masa. O alimentatie corecta este una echilibrata, din care nu trebuie sa lipseasca niciuna dintre grupele de alimente.
Dieta, ajutor in renuntarea la fumat? Lucrul imbucurator pentru cei ce vor sa se lase de fumat este faptul că unul din cinci fosti fumatori nu castiga deloc in greutate, deci se poate si asa. Sa descoperim impreună ce anume ii ajuta pe acestia sa nu castige in greutate.