Cele mai citite
 


Analiză de sânge pentru a afla cât de mult vei trăi
marţi, 17 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O nouă analiză de sânge ce poate arăta cât de repede îmbătrâneşte o anumită persoană şi oferă de asemenea şi perspectiva, pentru unii tentantă, de a estima cât mai are de trăit o persoană, va fi lansată în Marea Britanie în cursul acestui an, conform cotidianului the Independent.
Controversata analiză măsoară structurile vitale din vârful cromozomilor unei persoane, structuri denumite telomeri şi care conform oamenilor de ştiinţă reprezintă cei mai importanţi indicatori ai vitezei de îmbătrânire a unui om.

Această analiză va costa 500 de euro şi va putea determina pentru fiecare persoană în parte dacă vârsta ei biologică, măsurată în funcţie de lungimea telomerilor, este mai mare sau mai mică decât vârsta cronologică.

Conform medicilor, analizele pe baza telomerilor vor deveni foarte răspândite în următorii 5 până la 10 ani, însă natura informaţiilor ce pot fi obţinute de aceste analize ridică controverse de ordin etic şi moral.

"Ştim faptul că oamenii care se nasc cu telomeri mai scurţi decât normal, au o durată de viaţă mai scurtă", a comentat Dr. Maria Blasco de la Centrul Naţional spaniol de Cercetări Oncologice din Madrid, inventatoarea noii analize, adăugând că datele obţinute prin această analiză sunt foarte precise.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Controverse în Marea Britanie asupra uciderii bursucilor care transmit tuberculoza la bovine Londra, 2 iun /Agerpres/- Mai multe sute de apărători ai drepturilor animalelor, printre care şi starul rock Brian May, îmbrăcaţi în alb şi negru şi purtând unii dintre ei măşti de bursuci, au defilat sâmbătă la Londra pentru a protesta împotriva uciderii acestor animale care transmit tuberculoza la...
(Corespondenţă) În Spania, combaterea cancerului este strâns legată de cercetare, o viaţă sănătoasă şi condiţii materiale de bază Madrid, 4 feb - Corespondentul AGERPRES, Ruxandra Constantinescu, transmite: Vindecarea cancerului este strâns legată de cercetare, iar în Spania se înregistrează mereu tot mai ridicate procente de depăşire a bolii, însă este oricum vorba de o provocare complexă, pentru că există zeci de tumori diferite...
Cercetări genetice la scară largă în SUA şi Marea Britanie pentru înţelegerea bolilor şi individualizarea tratamentelor Statele Unite şi-au propus să analizeze ADN-ul unui milion de americani voluntari ca parte a unei noi iniţiative de a înţelege bolile umane şi a dezvolta medicamente adaptate la fiecare pacient în funcţie de profilul său genetic.
Marea Britanie: 135 de ani de la naşterea medicului Alexander Fleming, creatorul penicilinei Medicul Alexander Fleming s-a născut la 6 august 1881. Profesor la Universitatea din Londra, în 1929 a descoperit penicilina produsă de culturile unui mucegai "Penicilium notatum" şi a publicat primul memoriu asupra proprietăţilor antibiotice ale culturilor respective. Eforturile sale nu au avut un succes...
Marea Britanie: Femeile care lucrează în ştiinţă au mai puţine şanse să primească finanţare (studiu) Femeile-cercetător din Marea Britanie, implicate în studii ce vizează combaterea celor mai letale boli, au mai puţine şanse să primească finanţare pentru proiecte decât colegii lor de sex masculin, iar când primesc astfel de finanţări, este vorba de sume semnificativ mai mici, indică un studiu, preluat...
Marea Britanie: Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Margaret Thatcher a fost luat de la Hotelul Ritz Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Margaret Thatcher a părăsit în noaptea de luni spre marţi Hotelul Ritz din Londra, unde fostul premier britanic a decedat, relatează AFP.