Cele mai citite
 


Aproape 30% dintre ONG-uri consideră că dezinteresul statului este cea mai mare problemă a lor
marţi, 17 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 30% dintre ONG-uri consideră că dezinteresul din partea instituţiilor de stat este cea mai mare problemă cu care se confruntă, potrivit unui studiu comandat de Petrom, realizat cu ajutorul Cult Market Research, arată un comunicat Petrom.
De asemenea, 25% dintre cei chestionaţi au afirmat că lipsa resurselor financiare îi împiedică să îşi deruleze proeictele, iar 15% sunt afectaţi de întârzierile la plată în cadrul proiectelor europene.
Aproape 67% dintre ONG-uri au apreciat că implicarea mass media a crescut semnificativ comparativ cu anul trecut şi că numărul finanţatorilor independenţi s-a majorat (48% dintre ONG-urile intervievate).
În privinţa surselor de finanţare pentru ONG-uri, 14,8% consideră că peste 75% din buget vine de la fundaţii sau organizaţii similare, 22,2% consideră că între aproximativ 50% din resursele financiare vin de la companiile private. În acelaşi timp, 63% consideră că prin direcţionarea impozitului pe venit se acoperă doar 5% din resursele financiare ale unui ONG.
Pentru 36% dintre ONG-uri, internetul şi participările la evenimente sunt principalele surse de informare cu privire la domeniul de activitate. Totodată, acestea au mai declarat că unul dintre cele mai importante aspecte în promovarea organizaţiei din care fac parte este colaborarea cu companiile care desfăşoară acţiuni de responsabilitate socială.
Potrivit sursei citate, 48% dintre ONG-urile intervievate sunt de părere că numărul voluntarilor este mai mare în acest an, comparativ cu anii precedenţi.
În ceea ce priveşte redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit, studiul extins de către Petrom şi în rândul angajaţilor săi arată că se cere o mai mare transparenţă din partea ONG-urilor în ceea ce priveşte utilizarea celor 2% din impozitul pe venit. Se observă, de asemenea, că femeile sunt mai dispuse, comparativ cu bărbaţii, să îşi direcţioneze cei 2% din impozitul pe venit, iar domeniul ales de majoritatea angajaţilor Petrom este sănătatea. 40% dintre angajaţii Petrom au redirecţionat, în 2011, 2% din impozitul pe venit.
Au fost intervievate 27 de organizaţii şi asociaţii neguvernamentale din domenii precum sănătate, mediu, educaţie şi servicii sociale.
Ministerul Finanţelor Publice a anunţat că, în 2010, media pe ţară a angajaţilor care au virat până la 2% din impozitul pe venit către sectorul non-profit a fost de 35%, pentru anul fiscal 2009.
În perioada 11 - 20 aprilie Petrom a desfăşurat o campanie internă prin care şi-a propus creşterea gradului de informare în randul angajaţilor companiei cu privire la prevederea 2% din Codul Fiscal şi facilitarea procesului de redirecţionare.AGERPRES/(AS-Roxana Clinciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Lipsa unei culturi a dialogului social este transpusă într-un exces de reglementare (studiu) Lipsa unei culturi a dialogului social este transpusă într-un exces de reglementare în Romania, se arată în "Studiul comparativ privind dialogul social în administraţia publică din România şi Norvegia", prezentat, joi, într-o conferinţă organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP)...
D.Funeriu: Deşi aş fi dorit un buget mai mare, consider că sistemul de educaţie va funcţiona în 2011 Ministrul Educaţiei Daniel Funeriu a declarat, joi, că deşi nu este mulţumit de bugetul alocat Ministerului Educaţiei pentru anul viitor, sistemul de învăţământ va funcţiona în 2011 în parametrii normali.
Cioloş, despre revendicările salariale ale sindicatelor din sănătate:Guvernul trebuie să lucreze pe un buget aprobat de Parlament Primul ministru Dacian Cioloş a declarat, luni, la Alba Iulia, că e 'prea devreme' să se discute despre o eventuală majorare a veniturilor în sistemul sanitar, în condiţiile în care există un buget aprobat de Parlament la sfârşitul anului trecut, iar Guvernul nu-şi permite să dezechilibreze situaţia...
Studiu: Peste 90% dintre părinţi susţin nevoia de informare în privinţa educării copiilor Peste 90% dintre părinţi susţin nevoia de informare în privinţa educării copiilor, principalele teme vizate fiind igiena zilnică, sănătatea, hrana, psihologia şi dezvoltarea minorului, relevă un studiu dat publicităţii marţi de Fundaţia "Copiii Noştri", în cadrul proiectului "Promovarea Strategiei Naţionale...
Sălaj: Stomatologii cer finanţare de la stat Noua conducere a Colegiului Medicilor Dentişti (CMD) Sălaj reclamă slaba finanţare din partea statului a stomatologiei, în condiţiile în care, în lipsa cuprinderii afecţiunilor buco-dentare în asigurările de sănătate, oamenii evită să meargă la dentist din cauza costurilor ridicate.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...