Cele mai citite
 


CB Richard Ellis România: Industria, birourile şi retail-ul, motoarele sectorului imobiliar în 2011
marţi, 17 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cererea mare pentru spaţiile de producţie, înregistrată de la începutul acestui an, arată că mulţi investitori au înţeles că acum este momentul optim să se poziţioneze pe piaţa din România, securizându-şi zona de interes, a precizat luni Răzvan Iorgu, managing director al companiei CB Richard Ellis România, într-o conferinţă de specialitate.
'Pentru sectorul industrial, cele mai multe tranzacţii se vor înregistra pe segmentul auto, cu focus pe zonele din Sud şi din Vest. În ceea ce priveşte segmentul siderurgic, în 2011 vom asista la câteva tranzacţii interesante, mulţi investitori urmând să demareze dezvoltări mai ales în sistem joint-venture. Cele mai cerute depozite rămân cele de clasă A, în special în Bucureşti, dar există cereri şi pentru cele de clasă B, în Braşov, Timişoara, Oradea', a arătat Marian Orzu, manager of Industrial Department.
După un prim trimestru în care compania CB Richard Ellis România a evaluat peste 600.000 mp din toate segmentele imobiliare (birouri, retail, industrial şi logistic, dezvoltare mixtă, rezidenţial), cu o sumă totală evaluată de peste un miliard de euro, echipa de management a companiei consideră că în 2011 piaţa imobiliară din România se va reaşeza, existând creşteri semnificative ale investiţiilor.
Astfel, departamentul de birouri a tranzacţionat, în primul trimestru, peste 22.000 mp, valoarea totală a tranzacţiilor reprezentând circa 8,77 milioane euro. În ceea ce priveşte zona de retail, tranzacţiile încheiate în T1 2011 însumează 12,3 milioane euro, compania obţinând trei exclusivităţi, reprezentând aproape 150.000 mp, în Craiova, Constanţa şi Braşov - Adora Mall, Corall Constanţa şi Cora Braşov.
,,2011 va fi un an plin pe zona de retail. Toţi jucătorii din piaţă au comunicat planuri agresive de securizare a zonei. Vom asista la creşteri semnificarive, la deschideri noi. Dacă până acum 2-3 ani, un investitor în retail nu îşi permitea să cumpere singur un teren pentru un hipermarket, acum o poate face, ceea ce va duce la extinderi în toate oraşele cu peste 300.000 de locuitori', a spus Luiza Moraru, şefa Departamentului de Retail.
În sectorul hotelier, compania acordă, în prezent, consultanţă în vederea dezvoltării unui hotel de clasă superioară - 150 camere, în Bucureşti, fiind implicată şi într-un studiu de piaţă şi fezabilitate pentru un budget hotel - 114 camere, într-o zonă ultracentrală a Bucureştiului.
O evoluţie interesantă se va înregistra şi în sectorul investiţiilor în centre medicale, în special în zona Cluj, Timişoara, Iaşi.
'Bilanţul pentru primul trimestru, respectiv tranzacţiile încheiate şi cele la care suntem implicaţi în acest moment, ne oferă perspectiva unui an bun pentru CB Richard Ellis. Mai mult, estimăm că 2011 va fi anul stabilizării pieţei de real estate. Unul dintre studiile realizate la nivel regional de CB Richard Ellis arată că un sfert din cei 350 de investitori intervievaţi indică Europa Centrală şi de Est, inclusiv România, drept cea mai atractivă din regiune', a spus Răzvan Iorgu.
CB Richard Ellis Group, Inc, o companie listată la S&P 500, cu sediul central în Los Angeles, este cea mai mare firmă de servicii comerciale imobiliare din lume. CB Richard Ellis oferă consultanţă strategică şi executorie pentru vânzarea sau închirierea proprietăţilor, servicii corporatiste, managementul proiectelor, proprietăţilor şi altor facilităţi, consultanţă în materie de credite ipotecare, estimare şi evaluare, planuri de dezvoltare, managementul investiţiei, precum şi cercetare şi consultanţă.AGERPRES/ (AS-Carmen Marinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: În premieră în România, prima operaţie pe cord deschis într-o clinică privată Prima operaţie pe cord deschis efectuată într-o clinică privată s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri la Braşov. Membrii echipei de medici de la Institutul Inimii din Cluj care au operat au declarat joi, într-o conferinţă de presă, că este o premieră în România având în vedere că la Braşov...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Cluj: Teste gratuite pentru depistarea osteoporozei Teste gratuite pentru depistarea osteoporozei vor fi efectuate, pe 16 şi 19 octombrie, la Farmacia Sensiblu din Piaţa Mihai Viteazul din Cluj-Napoca, cu ocazia Zilei Mondiale a Osteoporozei.
Braşov: Hospice Casa Speranţei a lansat Ghidul de îngrijire paliativă de bază Braşov, 25 iulie /Agerpres/- Hospice Casa Speranţei a lansat luni, la Braşov, Ghidul de îngrijire paliativă de bază şi platforma online cu mărturiile pacienţilor şi a primilor medici de familie din România care acordă îngrijire paliativă de bază. În ultimele 39 de luni, Hospice Casa Speranţei a testat...
Capitala şi alte nouă oraşe româneşti au găzduit, simultan, "11even", eveniment derulat în premieră în România Un eveniment de interacţiune socială, "11even", s-a desfăşurat în premieră, vineri, la Bucureşti, alte nouă oraşe din România (Alba Iulia, Braşov, Cluj Napoca, Iaşi, Oradea, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş, Timişoara), găzduind simultan acelaşi tip de eveniment.
Campanie gratuită pentru depistarea persoanelor cu risc de osteoporoză O campanie gratuită pentru depistarea persoanelor cu risc de osteoporoză, prin intermediul determinărilor de osteodensitometrie, a fost lansată cu ocazia Zilei Mondiale a Osteoporozei, în cadrul platformei "Împreună pentru viaţă, sănătate prin cunoaştere" şi în parteneriat cu reţeaua de farmacii Sensiblu...