Cele mai citite
 


Consultaţii oftalmologice gratuite pentru locuitorii cu venituri reduse din sectorul 1
marţi, 17 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Persoanele cu venituri reduse din sectorul 1 beneficiază de consultaţii oftalmologice gratuite la Complexul Multifuncţional ''Caraiman'', în fiecare miercuri şi vineri, informează un comunicat al Primăriei sector 1 transmis, luni, AGERPRES.
Potrivit sursei citate, serviciile medicale oferite de specialiştii centrului sunt variate: măsurarea acuităţii vizuale cu şi fără corecţie, test cu fluoresceină, test Schimer, autorefractonomie, biomicroscopie, examen de fund de ochi, examen biomicroscopic al polului anterior, gomioscopie etc.
''Complexul Medical "Caraiman" este o premieră în România şi face parte din programul de creştere a calităţii vieţii şi a nivelului de sănătate pentru locuitorii sectorului 1. Centrul medical este un element de bază al sistemului de asistenţă socială pe care l-am dezvoltat în sectorul 1, pentru a veni în sprijinul persoanelor defavorizate'', declară primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, în comunicatul citat.
De consultaţiile oftalmologice gratuite pot beneficia numai cetăţenii cu domiciliul legal în sectorul 1: persoane vârstnice, persoane cu handicap, persoane instituţionalizate, copii şi tineri până la 26 de ani provenind din familii cu risc crescut de marginalizare socială, beneficiari de ajutor social, şomeri, alte cazuri sociale aflate în evidenţa serviciilor de specialitate.
Prin Complexul Multifuncţional ''Caraiman'' administraţia locală oferă o gamă largă de servicii medicale gratuite pentru bucureştenii cu venituri reduse din sectorul 1 care au probleme de sănătate: consultaţii, tratamente şi analize medicale, servicii stomatologice, servicii medicale gratuite la domiciliu pentru pensionari, servicii medicale gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin etc.
Pentru a beneficia de întregul pachet de servicii medicale este necesară întocmirea unui dosar care să cuprindă copie după actul de identitate, copie după certificatul de handicap, copie după talonul de pensie sau şomaj, adeverinţă de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1 care atestă calitatea de beneficiar de venit minim garantat/persoană instituţionalizată, adeverinţă de elev/student pe anul în curs, declaraţie pe propria răspundere din care rezultă că persoana nu realizează venituri.
Pentru informaţii suplimentare şi programări, persoanele interesate pot suna la nr. de tel: 021.2244073/ 021.2244028 sau se pot prezenta la sediul Centrului, în fiecare zi de luni până vineri între orele 08.00-19.00. AGERPRES/(AS - Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Investigaţii ecografice gratuite pentru locuitorii Sectorului 1 Persoanele cu venituri reduse din Sectorul 1 beneficiază de investigaţii ecografice gratuite la Complexul Multifuncţional ''Caraiman'', informează un comunicat al Primăriei transmis, luni, AGERPRES.
Teste gratuite de depistare a osteoporozei pentru locuitorii sectorului 1 Locuitorii Sectorului 1 îşi pot testa gratuit riscul de osteoporoză la Complexul Multifuncţional Caraiman, în perioada 1-31 martie 2012, unde se va efectua gratuit osteodensitometria periferică pentru toţi locuitorii din această zonă administrativă.
''Spital'' la domiciliu pentru vârstnicii din sectorul 1 al Capitalei Pensionarii cu venituri reduse din sectorul 1 al Capitalei, cu probleme grave de sănătate, beneficiază de servicii medicale gratuite la domiciliu.
Analize gratuite la Complexul Caraiman, cu prilejul Zilei Internaţionale a Vârstnicilor Persoanele cu vârsta de peste 50 de ani cu domiciliul în Sectorul 1 vor putea să-şi testeze glicemia, să-şi controleze tensiunea arterială, precum şi să efectueze testul pentru depistarea osteoporozei gratuit, de marţi, 4 octombrie, până pe 10 octombrie, la Complexul Multifuncţional Caraiman, cu prilejul...
Comunicat al Primăriei Sectorului 2 Ambulanţa Socială a Primăriei Sectorului 2 intervine în cazul unui bărbat de 350 de kg
Braşov: Centru de Recuperare pentru Copilul cu handicap, inaugurat la Brădet Unul dintre cele mai moderne Centre de Recuperare pentru Copilul cu handicap, aflat în incinta Centrului de Reabilitare Şcolară Brădet din Braşov, de care vor beneficia aproximativ 200 de copii şi tineri din zonă, a fost inaugurat miercuri, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de Direcţia...