Cele mai citite
 


Depresiile ar putea fi provocate de o genă mutantă
marţi, 17 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Depresia poate fi provocată de acţiunea unei singure gene mutante, conform unui nou studiu realizat de cercetători de la Kings College din Londra, transmite publicaţia britanică Daily Mail.
Cercetătorii britanici susţin că identificarea acestei gene va duce la apariţia unor noi tratamente, mai bune, pentru această afecţiune extrem de răspândită în lumea modernă.

Oamenii de ştiinţă britanici, în colaborare cu cercetători americani au identificat o secţiune de ADN despre care susţin că este responsabilă de apariţia depresiilor. Această regiune, cunoscută drept cromozomul 3p25-26, conţine până la 40 de gene, dintre care cel puţin una ar fi implicată în apariţia depresiilor.

În perioada următoare, cercetătorii speră să identifice cu exactitate gena sau genele ale căror mutaţii provoacă această afecţiune.

Deşi depresia este declanşată de multe ori de evenimente traumatice, cercetătorii susţin că anumiţi oameni sunt mai susceptibili de a prezenta simptomele acestei afecţiuni, comparativ cu alţii.

Acest studiu este bazat pe analiza ADN-ului la peste 800 de familii britanice, familii din care fac parte unul sau doi fraţi cu depresii. În aceaşi perioadă de timp echipa americană de la Washington University Medical School din St Louis, a examinat 91 de familii din Australia şi 25 de familii din Finlanda.

Rezultatele, publicate în ultimul număr al revistei American Journal of Psychiatry, indică faptul că fraţii cu depresii au aceaşi mutaţie generică într-o anumită secţiune de ADN. Această descoperire sugerează faptul că depresia este o afecţiune ce se transmite genetic.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dependenţa şi impulsivitatea bărbaţilor sunt înscrise în ADN Starea de dependenţă şi impulsivitatea bărbaţilor au cauze genetice, conform unui nou studiu realizat de cercetători americani care au identificat gena răspunzătoare, transmite LiveScience.com.
Obezitate: S-a descoperit o genă care ar face să crească pofta de mâncare Cercetători americani au identificat o genă care, suferind o mutaţie, împiedică organismul să semnaleze umplerea stomacului; prin urmare, persoana cu astfel de genă mănâncă prea mult, scrie maxisciences.com.
Noi perspective în studierea originii genetice a obezităţii (studiu) Cercetători americani au identificat gene-cheie în metabolismul care controlează mecanismul de ardere sau stocare a grăsimilor din organism, această descoperire putând duce la o nouă abordare în tratarea obezităţii, informează AFP.
Cercetători canadieni au descoperit o variantă genetică ce ar întârzia apariţia bolii Alzheimer O anumită genă ar putea întârzia cu cel puţin patru ani declanşarea bolii Alzheimer, afirmă o echipă de cercetători canadieni într-un studiu preluat de AFP.
Descoperirea a două gene ale căror mutaţii sunt legate de cancerul ovarian Cercetători americani au anunţat identificarea a două gene ale căror mutaţii sunt legate de manifestarea unei forme foarte agresive de cancer ovarian, formă ce este foarte rezistentă la tratamentele convenţionale, informează AFP.
MB: Oamenii de ştiinţă au identificat o genă ale cărei mutaţii măresc de 35 de ori riscul de îmbolnăvire de schizofrenie O serie de mutaţii suferite de gena SETD1A pot creşte exponenţial riscul de îmbolnăvire de schizofrenie, susţine o echipă de oameni de ştiinţă de la Institutul Sanger, din Marea Britanie, într-un studiu publicat de revista Nature Neuroscience, care poate deschide noi căi pentru prevenirea şi tratarea...