Cele mai citite
 


Iaşi: Angajaţii de la Socola, decişi să continue protestul
marţi, 17 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii Spitalului de Neuropsihiatrie Socola, din Iaşi, sunt decişi să continue protestul declanşat luni dimineaţa în semn de nemulţumire faţă de salariile din sistemul medical.
Decizia personalului de la Socola a nemulţumit o parte din zecile de persoane venite din judeţele ţării cu intenţia de a se interna în spital.
Sergiu Apostol, liderul Sanitas din cadrul Spitalului Socola, susţine că protestatarii nu vor renunţa la grevă până când problemele salariale nu le vor fi rezolvate.
"Protestul continuă până ne vedem salariile integrale pe carduri. Cu promisiunile nu putem plăti facturi şi nici cumpăra mâncare. Activitatea în pavilioane este normală. Nu s-au mai făcut internări, cu excepţia unui singur caz, de medicină legală, care a fost o urgenţă", a declarat, pentru AGERPRES, Sergiu Apostol, liderul Sanitas din cadrul Spitalului de Neuropsihiatrie Socola.
Angajaţii spitalului s-au adunat luni în curtea unităţii medicale manifestându-şi nemulţumirea faţă de faptul că salariile pentru luna aprilie le-au fost diminuate cu încă 25 - 35%.
Pentru prima dată, ei au refuzat să facă internări, au închis porţile spitalului chiar dacă dincolo de ele se aflau bolnavi veniţi la tratament sau la consultaţii din alte judeţe ale ţării.
Măsura a fost luată de conducerea instituţiei, după ce Ministerul Sănătăţii a decis reducerea cheltuielilor salariale la 70% din bugetul alocat de Casa de Asigurări de Sănătate. În prezent, bugetul pentru cheltuieli salariale la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola este de 74%.
Conducerea unităţii medicale s-a întâlnit în cursul zilei cu reprezentanţii Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate, dar şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, pentru a purta discuţii privind soluţionarea problemei, însă nu le-a oferit angajaţilor decât promisiuni.
Conf. univ. dr Călin Scripcaru, directorul spitalului Socola, susţine că una dintre măsurile găsite a fost introducerea unor taxe noi, precum aşa zisa "taxă pe beţie" - pentru pacienţii care se internează din cauza consumului exagerat de alcool. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Cadrele medicale de la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola se pregătesc de grevă Peste 800 dintre membrii Sindicatului Sanitas Iaşi, care lucrează la Spitalul Universitar de Neuropsihiatrie Socola, avertizează că începând de luni vor declanşa noi forme de protest, chiar şi greva generală.
Iaşi: Angajaţii de la Socola au ieşit în curtea spitalului Angajaţii Spitalului de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi au ieşit marţi, pentru a doua zi consecutiv, în stradă, nemulţumiţi de nivelul de salarizare.
Iaşi: Protest cu huiduieli şi îmbrânceli la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola Angajaţii celui mai mare spital de neuropsihiatrie din ţară - Spitalul Socola din Iaşi - au blocat, luni, intrarea în unitatea medicală, în semn de nemulţumire faţă de salariile din sistemul medical.
Iaşi: A treia zi de proteste la Spitalul Socola Angajaţii Spitalului de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi protestează, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, nemulţumiţi de nivelul salariilor primite pentru munca depusă în luna aprilie.
Covasna: Sanitas salută decizia managerilor spitalelor de a nu semna contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna a salutat decizia managerilor spitalelor din judeţ de a nu semna contractele de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.