Cele mai citite
 


Iaşi: Protest cu huiduieli şi îmbrânceli la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola
marţi, 17 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii celui mai mare spital de neuropsihiatrie din ţară - Spitalul Socola din Iaşi - au blocat, luni, intrarea în unitatea medicală, în semn de nemulţumire faţă de salariile din sistemul medical.
Peste 50 de persoane care au trimitere la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola şi care au fost nevoite să aştepte pe lângă porţile blocate de o ambulanţă a instituţiei au încercat să forţeze intrarea în speranţa că se vor interna.
Pentru aplanarea spiritelor, un medic rezident a chemat în ajutor forţele de ordine.
Situaţia a devenit tensionată după ce personalul spitalului a decis ca, de luni, să nu mai acorde asistenţă medicală bolnavilor din cauza diminuării salariilor cu încă 25%. Măsura a fost luată de conducerea instituţiei după ce Ministerul Sănătăţii a decis reducerea cheltuielilor salariale la 70% din bugetul alocat de Casa de Asigurări de Sănătate. În prezent, bugetul pentru cheltuieli salariale la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola este de 74%.
Unii dintre angajaţii spitalului susţin, cu fluturaşul în mână, că pe luna precedentă au avut un salariu de 384 de lei, mai mic decât şomajul.
În prezent, conducerea Spitalului de Neuropsihiatrie şi reprezentanţi ai Sindicatului Sanitas poartă discuţii pentru a detensiona situaţia.
Încă de săptămâna trecută, membri ai Sindicatului Sanitas Iaşi, care lucrează la Spitalul Universitar de Neuropsihiatrie Socola, au avertizat că de începând de luni vor declanşa noi forme de protest, chiar şi greva generală. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Cadrele medicale de la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola se pregătesc de grevă Peste 800 dintre membrii Sindicatului Sanitas Iaşi, care lucrează la Spitalul Universitar de Neuropsihiatrie Socola, avertizează că începând de luni vor declanşa noi forme de protest, chiar şi greva generală.
Iaşi: Angajaţii de la Socola, decişi să continue protestul Angajaţii Spitalului de Neuropsihiatrie Socola, din Iaşi, sunt decişi să continue protestul declanşat luni dimineaţa în semn de nemulţumire faţă de salariile din sistemul medical.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Covasna: Sanitas salută decizia managerilor spitalelor de a nu semna contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna a salutat decizia managerilor spitalelor din judeţ de a nu semna contractele de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.