Cele mai citite
 


Mureş: Proiect pentru prevenirea infracţionalităţii în rândul minorilor
marţi, 17 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O campanie de informare a elevilor ''Informează-te! Trăieşte liber!'' a fost iniţiată, la Sighişoara, de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Mureş, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Poliţia de Proximitate Sighişoara, în parteneriat cu mai multe unităţi de învăţământ.
Potrivit unui comunicat al IPJ Mureş, proiectul "Informează-te! Trăieşte liber!'' are ca scop informarea elevilor de liceu din municipiul Sighişoara cu privire la problematica delincvenţei juvenile.
Proiectul are două etape, se va desfăşura în lunile mai şi iunie şi prevede organizarea de întâlniri cu elevii pentru dezbaterea mai multor subiecte, cum ar fi răspunderea penală a minorilor, cauze şi efecte ale fenomenului infracţional, factori favorizanţi, dar şi efectul substanţelor etnobotanice asupra sănătăţii.
Campania se va încheia cu un concurs pe aceeaşi tematică, având trei probe: chestionar, completarea unui rebus şi prezentarea textului pentru un spot audio pe tema criminalităţii în rândul tinerilor.
''Primele activităţi au fost susţinute de coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii cu sprijinul poliţiştilor de proximitate din Sighişoara. Cele mai importante puncte ale dezbaterilor le-au reprezentat cazurile în care minorii au comis infracţiuni, cu evidenţierea factorilor favorizanţi, a consecinţelor faptelor lor. Influenţa anturajului, cu exemple concrete, a fost unul dintre cele mai dezbătute subiecte'', precizează comunicatul IPJ Mureş.
Proiectul poliţiştilor din Sighişoara este sprijinit de Primăria Sighişoara şi unităţile de învăţământ liceal din oraş, Colegiul Naţional "Mircea Eliade", Liceul Teoretic "Joseph Haltrich", Grupul Şcolar de Industrie Uşoară şi Grupul Şcolar Agricol.
AGERPRES/ (AS - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Campanie de informare a elevilor, după ce a crescut consumul de droguri Autorităţile din judeţul Satu Mare pregătesc o amplă campanie de informare a elevilor şi tinerilor cu privire la riscurile la care se expun consumând droguri, după ce s-a constatat o creştere a celor care folosesc în special etnobotanice.
Sălaj: Proiect de prevenire a consumului de etnobotanice în rândul liceenilor din Zalău Un număr de 450 de liceeni din 15 unităţi de învăţământ din Zalău vor fi antrenaţi în proiectul "High - Informează-te!", în cadrul mai multor activităţi privind riscurile şi consecinţele consumului de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive numite generic "etnobotanice".
Mureş: Elevii din 17 şcoli, implicaţi într-un proiect pentru conştientizarea pericolelor din trafic Peste 1.350 de liceeni din 17 şcoli din Târgu Mureş au participat în ultimele cinci luni la unul dintre cele mai ambiţioase proiecte care a vizat informarea, educarea şi conştientizarea elevilor de clasa a XII-a cu privire la efectele indisciplinei manifestate în trafic, precum şi la tragediile la care...
Giurgiu: Campanie de informare în şcoli pentru prevenirea consumului de etnobotanice Giurgiu, 28 feb /Agerpres/ - Poliţiştii au desfăşurat în ultima săptămână a lunii februarie o campanie de informare în unităţile de învăţământ din municipiul Giurgiu, având ca scop prevenirea consumului de substanţe etnobotanice.
Campanie de informare a părinţilor cu privire la îngrijirea corectă a copiilor, lansată în grădiniţe Societatea Română de Pediatrie (SRP) anunţă lansarea unui proiect în grădiniţele din Bucureşti prin care medici specialişti vor susţine ateliere de informare pentru părinţi cu privire la aspecte esenţiale în îngrijirea corectă a copiilor.
Campanie de informare şi educare medicală a populaţiei, lansată cu ocazia Zilei Mondiale a Psoriazisului O campanie de informare şi educare medicală a populaţiei privind psoriazisul, denumită "Apropierea nu este contagioasă!", a fost lansată, miercuri, cu ocazia Zilei Mondiale a Psoriazisului.