Cele mai citite
 


O reformă a OMS este esenţială pentru a face faţă noilor provocări, consideră Margaret Chan
marţi, 17 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O reformă structurală şi financiară este 'indispensabilă' pentru a permite Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/ să facă faţă noilor provocări, precum sporirea maladiilor cronice, dar şi scăderea contribuţiilor, a apreciat luni directoarea organizaţiei, Margaret Chan, citată de AFP.
'Este clar că sănătatea publică operează într-o lume de o mare complexitate şi cu schimbări permanente', a explicat dna Chan în deschiderea celei de-a 64-a adunări a organizaţiei cu sediul la Geneva.

'Când OMS se ocupa în principal de probleme de germeni, igienă, medicamente, vaccinuri şi alte sectoare afiliate precum aprovizionarea cu apă sau decontaminarea, munca noastră era mult mai simplă', a adăugat ea. 'Însă acest rol s-a schimbat, progresiv şi într-o manieră spectaculoasă, în cursul ultimilor zece ani', a subliniat şefa OMS.

'O reformă este indispensabilă', a insistat ea, considerând vitală 'întreprinderea celor mai importante reforme din domeniile administraţiei, gestiunii şi finanţelor' din istoria OMS, fondată în urma cu 63 de ani.

'Am o viziune cu o Organizaţie Mondială a Sănătăţii care să le dea mai mult cuvântul partenerilor sănătăţii, dar care să îi încurajeze de asemenea să vorbească la unison, cu o voce coerentă care să răspundă, mai presus de orice, nevoilor şi priorităţilor definite de ţările beneficiare', a mai subliniat dna Chan, pentru care ar putea fi ultima adunare de acest tip în cazul în care nu va fi confirmată pentru un nou mandat în fruntea OMS în 2012.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Directoarea OMS a abandonat ideea unui Forum mondial al Sănătăţii Directoarea generală a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, Margaret Chan, a anunţat marţi abandonarea, din motive financiare, a proiectului privind un Forum mondial al Sănătăţii, în cadrul unei reuniuni extraordinare a Consiliului executiv al OMS consacrată reformei organizaţiei, relatează AFP.
Criza bugetară, gripa A şi radiaţiile nucleare, pe agenda Adunării OMS Cea de-a 64-a Adunare anuală a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) începe luni la Geneva pe fondul controversatei gestionări a gripei A, al noilor provocări precum accidentele nucleare şi în perspectiva unei reforme care va aduce drastice reduceri bugetare, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE...
H1N1: Directorul general al OMS salută primele rezultate ale anchetei Geneva, 28 mar /Agerpres/ - Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Margaret Chan, a salutat luni primele rezultate prezentate de Comitetul de evaluare privind gestionarea gripei H1N1, care exonerează, în opinia sa, OMS de acuzaţiile de înţelegere secretă cu companiile farmaceutice...
OMS şi Unicef solicită Indiei să limiteze practica defecării în spaţii neamenajate Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (Unicef) au accentuat marţi nevoia urgentă pentru India, pe primul loc pe lista celor 12 ţări în care oamenii încă îşi fac nevoile în aer liber, în spaţii neamenajate, să limiteze această practică pentru a reduce incidenţa...
Ziua mondială a hepatitei În fiecare an la 28 iulie este marcată Ziua mondială a hepatitei, o boală care afectează din ce în ce mai multă populaţie din întreaga lume.
OMS dezminte că ar primi bani de la industria alimentelor şi băuturilor Directoarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, Margaret Chan, a dezminţit luni că instituţia pe care o conduce primeşte finanţare de la industria alimentară şi a băuturilor în legătură cu programele sale de combatere a bolilor cardiovasculare, a cancerului şi diabetului, între altele, relatează...