Cele mai citite
 


Oamenii de ştiinţă, în căutarea secretelor orgasmului feminin
marţi, 17 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

Orgasmul feminin este un mister pentru mulţi bărbaţi şi o sursă de frustrare pentru multe femei, însă în prezent un nou studiu asupra creierului îşi propune să descopere secretele plăcerii sexuale feminine prin folosirea unor scanere care să determine care parte a creierului femeilor devine activă atunci când acestea sunt excitate, conform unui material publicat de cotidianul britanic Daily Mail.

Conform acestui studiu cercetătorii au identificat existenţa a două căi către orgasmul feminin. Una dintre aceste căi se activează atunci când femeia este singură şi are fantezii sexuale, iar cea de-a doua cale se deschide atunci când femeia este stimulată fizic de către amantul sau iubitul ei.

Aceste descoperiri publicate în ultimul număr al revistei New Scientist, provin din două studii separate.

Un studiu american realizat pe femei singure ce s-au oferit voluntare, condus de Dr. Barry Komisaruk de la Rutgers University, New Jersey, a pornit de la analiza prin RMN a femeilor care ajungeau la orgasm pentru a investiga rolul imaginaţiei în obţinerea plăcerii. Acest studiu a descoperit o intensă activitate cerebrală în peste 30 de regiuni diferite ale creierului, printre care şi cortexul prefrontal, o zonă ce controlează mecanismele de luare a deciziilor, dorinţele dar şi imaginaţia.

Cel de-al doilea studiu, coordonat de Janniko Georgiadis de la University of Groningen, în Olanda, a realizat măsurători ştiinţifice asemănătoare însă în cazul femeilor care erau stimulate de partnerii lor sexuali. Ei au observat că aceleaşi regiuni ale creierului închise în timpul orgasmului. Cercetătorii olandezi susţin că orgasmul poate fi atins atunci când o femeie "se abandonează" şi "atinge o stare modificată de conştienţă". Inabilitatea de a pătrunde în această stare le poate împiedica pe unele femei să cunoască plăcerea sexuală.

"Eu nu cred că orgasmul suprimă starea de conştienţă, însă categoric o schimbă. Atunci când îi întrebi pe oameni cum percep orgasmul, ei susţin că trăiesc un sentiment de pierdere a controlului", explică Janniko Georgiadis.

Cercetătorii susţin că studierea orgasmului şi a rolului jucat de cortexul prefrontal în obţinerea sa, le poate ajuta pe femeile care au dificultăţi în a simţi plăcerea sexuală.

Au fost făcute încercări de studii similare pe bărbaţi, însă aparent acestea au fost zădărnicite de probleme tehnice. Orgasmul masculin este mult mai scurt comparativ cu cel feminin, iar puţine femei ar fi probabil surprinse să afle că bărbaţii îşi folosesc mai puţin creierul în timpul actului sexual.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Orgasmul feminin este o relicvă a procesului evolutiv al speciei umane (studiu) Încă din antichitate, orgasmul feminin i-a intrigat pe specialişti, care au încercat, fără succes, să explice rolul său. Filosoful antic grec Aristotel nota, de pildă, că femeile pot concepe fără să simtă nimic. Doi cercetători americani au găsit un răspuns la această întrebare în teoria evoluţiei. Potrivit...
Şase lucruri ştiinţifice despre dragoste şi sex Cum reacţionează creierul când suntem îndrăgostiţi? Cât timp ne petrecem gândindu-ne la sex? La ce se uită în primul rând bărbaţii când privesc o femeie? Sunt lucruri pe care oamenii de ştiinţă le-au analizat şi au găsit răspunsuri. Sunt puţine lucruri care ne bulversează viaţa ca dragostea şi nu este...
RETROSPECTIVÃ 2102/Topul celor mai interesante zece studii ştiinţifice despre sexualitate Sexualitatea face parte din viaţă şi implicit este obiectul unor studii ştiinţifice, iar anul acesta nu a fost deloc sărac în astfel de realizări ce acoperă subiecte diverse, de la dorinţa de masturbare declanşată hormonal până la partidele de sex încinse în urmă cu zeci de mii de ani între reprezentanţii...
Orgasmul combate durerea şi poate trata anxietatea sau diferite dependenţe (studiu medical) Psihologul american Barry Komisaruk, în vârstă de 72 ani, cercetează de peste trei decenii beneficiile plăcerii sexuale asupra organismului femeilor. Potrivit ultimului său studiu, orgasmul stimulează zonele creierului astfel încât cercetătorul a încercat să găsească utilităţi terapeutice ale stimulării...
Prezervativul feminin se impune cu greu, în pofida eficienţei sale Prezervativul feminin, în pofida eficienţei sale egale cu cea a echivalentului său masculin, este mult mai puţin distribuit în lume, au spus reprezentanţi unor ONG-uri la Conferinţa mondială asupra SIDA de la Viena, informează AFP.
O ţigară fumată de o femeie echivalează cu cinci ţigări fumate de un bărbat Fumul de ţigară 'urăşte' la propriu femeile: raportul dintre prejudiciile aduse de fumat organismului feminin este, comparativ cu cele aduse organismului masculin, de 5 la 1. Acesta este rezultatul unui studiu prezentat de Elena Tremoli, profesor în cadrul Facultăţii de Farmacologie a Universităţii din...