Cele mai citite
 


Piaţa de suplimente alimentare se apropie de 200 milioane euro
marţi, 17 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Piaţa de suplimente alimentare din România se apropie de 200 milioane euro şi are un potenţial de creştere anuală de 10% pe termen mediu, spune Cătălin Vicol, director regional pentru Europa de Sud-Est al companiei Walmark, într-un interviu acordat ziarului Financiarul (www.financiarul.com).
În momentul de faţă, spune el, piaţa suplimentelor alimentare se caracterizează printr-o 'efervescenţă', în primul rând pentru că numai în 2010 au intrat în România peste 30 de jucători noi, care au adus în jur de 300 de produse pe piaţă, fapt ce duce la o intensificare a competiţiei.
Şi criza a făcut ca lucrurile să fie mai complicate, spune Cătălin Vicol. ,,În perioada crizei, consumatorii s-au orientat către produse ieftine, astfel încât au apărut mulţi jucători cu produse care activează pe acest segment de preţ. Tot ce se vinde ca suplimente alimentare înseamnă vitamine, minerale, extracte naturale din plante', subliniază el.
Walmark este lider pe piaţa totală de suplimente alimentare, care conţine multe categorii - prostată, artroză, memorie, vitamine pentru copii sau pentru adulţi, dermato etc., deţinând poziţia întâi la majoritatea acestor categorii.
Cota de piaţă a companiei este de aproximativ 20,5% , iar anul trecut cifra de afaceri a fost de 58 milioane lei, spune Vicol.
În 2010, piaţa de suplimente alimentare din România, prin farmacii, a fost de aproximativ 120 de milioane de euro, la preţ de raft. Piaţa totală se apropie de 200 milioane euro, adică prin toate canalele de distribuţie - farmacii, supermarketuri, multi-level marketing, magazine naturiste şi Internet. Compania Walmark vinde peste 85% din total prin farmacii, precizează Cătălin Vicol.
În următorii ani, piaţa de profil va creşte cu siguranţă, este de părere acesta. În prezent, consumul în România este foarte scăzut, iar consumatorii caută încă soluţii pentru diverse probleme. În România, consumul este de 5,7 euro per capita (n.r. - calculat doar pe vânzările din farmacii). Spre comparaţie, în Cehia, Slovacia, Polonia, consumul este între 12 şi 15 euro, iar în Europa de Vest, consumul per capita depăşeşte 25 de euro pe an.
Walmark România este parte a Holdingului Walmark Cehia.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu: Peste jumătate dintre români au apelat la suplimente nutritive pentru energie şi vitalitate Românii asociază sănătatea cu un nivel ridicat de energie şi bună dispoziţie, tocmai de aceea, în România, cele mai des utilizate suplimente nutritive sunt cele care cresc nivelul de energie şi vitalitate al organismului, relevă un studiu derulat în 2010 de Fovea Internaţional, companie specializată...
România ar putea deveni lider regional în cooperarea pentru combaterea HIV/SIDA Bucureşti, 18 mai /Agerpres/ - Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu s-a întâlnit, miercuri, cu subsecretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite Michel Sidibe, director executiv al Programului Comun al Naţiunilor Unite privind HIV/SIDA (ONUSIDA), cei doi evaluând p...
INTERVIU Jacques Séguéla: Publicitatea este o meserie a iubirii, nu o meserie a banilor Jacques Séguéla, cunoscut drept guru-ul publicităţii franceze, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că publicitatea nu este o meserie care are drept scop banii, ci este un domeniu al iubirii şi pasiunii pentru creativitate.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Trusted Brands 2013 - Mărcile în care au încredere românii Categoriile de Vitamine Eurovita şi furnizorii servicii internet RCS&RDS, se află în topul preferinţelor consumatorilor din România, cu o creştere de 9% faţă de 2012, în clasamentul "Trusted Brands 2013 - Marcile în care au încredere românii", potrivit unui studiu realizat de revista Reader's Digest...
Piata de suplimente alimentare ramâne pe plus si ajunge la 175 milioane euro Vânzarile de suplimente alimentare prin intermediul farmaciilor ar putea creste în acest an cu minimum 10%, astfel ca piata va trece în valoare de 175 milioane euro, notează Ziarul Financiar.