Cele mai citite
 


Preşedintele CJ Brăila: Încercăm să ne facem o direcţie de sănătate judeţeană
marţi, 17 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a anunţat că face demersuri, împreună cu primarul de Brăila, Aurel Simionescu, să înfiinţeze o direcţie de sănătate judeţeană, în contextul în care spitalele au fost preluate în administrare locală.
''Am discutat deja cu domnul primar şi încercăm să ne facem o direcţie de sănătate judeţeană. Avem clădirea de pe Buzăului, este pregătită, vom pune banii pentru finanţare şi aşa vom avea un sistem medical unitar. Cei de la actualul DSP, pe lângă faptul că nu ne ajută, mai trebuie să le şi suport atitudinea antiprogres şi antidotare'', a declarat Stancu.
Preşedintele CJ Brăila s-a arătat supărat pe Direcţia de Sănătate Publică (DSP) pentru faptul că pune presiune pe Spitalul Judeţean de Urgenţă, ameninţând cu ridicarea autorizaţiei de funcţionare şi oprirea activităţii în spital.
''Avem astăzi o monitorizare extremă din partea DSP, care a ajuns inclusiv până la minister. Cei de la DSP fac fel de fel de presiuni şi ne ameninţă cu ridicarea autorizaţiei şi cu oprirea activităţii în spital. Nu înţeleg în ce calitate fac ei asta, pentru că acum spitalele sunt la judeţ. Au o problemă cu Ambulatoriul pe care îl construim, ca şi când poţi să faci ambulatoriu nelucrând la imobilul respectiv'', a spus Stancu.
Preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, Ion Rotaru, este de părere că atribuţiile şi competenţele DSP trebuie regândite şi reaşezate în noul context al reformei făcute în sănătate.
''Rolul DSP ar trebui să fie acela de a coordona anumite lucruri care ţin de programele naţionale, care ţin de zonele pe care le gestionează ministerul şi mai puţin de ceea ce ar trebui să facă autorităţile locale. De asemenea, trebuie să li se dea autorităţilor locale posibilitatea să pună ceva în loc, pentru că nu poţi să reduci numărul de locuri în spital, finanţarea, numărul de internări, fără să vii cu zona de ambulatoriu'', a precizat Rotaru. AGERPRES/ (A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Preşedintele CJ acuză DSP că pune presiune pe Spitalul Judeţean de Urgenţă Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) pune presiune pe Spitalul Judeţean de Urgenţă, ameninţând cu ridicarea autorizaţiei de funcţionare şi oprirea activităţii în spital.
Brăila: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a primit aproximativ 11.000 doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, după cum a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dumitra Orăşanu.
Preşedintele CJ Brăila: Vrem ca Spitalul Judeţean să devină clinic şi să intre în categoria a II-a de finanţare Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat că îşi doreşte ca Spitalul Judeţean de Urgenţă, care a primit aprobarea Ministerului Sănătăţii pentru clasificare definitivă în categoria a III-a de finanţare, să devină clinic şi să intre în cea de-a II-a categorie.
Brăila: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă va fi inaugurat în luna august Ambulatoriul de specialitate integrat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, care are o valoare de peste 42 de milioane de lei, va fi inaugurat în luna august, după cum a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: O treime a autovehiculelor aflate în dotarea ISU au durata normală de funcţionare depăşită Aproximativ o treime din autovehiculele aflate în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila au durata normală de funcţionare depăşită, potrivit unui bilanţ prezentat marţi de instituţie.
Brăila: Mai mult de jumătate din secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă sunt neigienizate Mai mult de jumătate din secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă sunt neigienizate, potrivit concluziei trase de Direcţia de Sănătate Publică Brăila în urma unui control de patru zile făcut la spital la recomandarea Ministerului Sănătăţii.