Cele mai citite
 


Protocol de colaborare între UMF "Iuliu Haţieganu" Cluj-Napoca şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor
marţi, 17 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) au încheiat un protocol de colaborare menit să consolideze capacitatea instituţională şi performanţa profesională a personalului medical din sistemul penitenciar din România.
Conform unui comunicat al ANP remis luni, acesta este primul parteneriat încheiat de instituţie cu o universitate de medicină din ţară.
"Protocolul dintre Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor ne va permite să îmbunătăţim calitatea asistenţei medicale de care beneficiază persoanele private de libertate, în situaţia în care calitatea acestei asistenţe medicale a făcut obiectul criticilor formulate de organizaţiile care se ocupă cu protecţia drepturilor omului", a declarat directorul general al ANP, chestor de penitenciare dr. Ioan Băla, citat în comunicat.
Potrivit rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, prof. dr. Constantin Ciuce, vor fi organizate, în parteneriat, manifestări ştiinţifice medicale (simpozioane, conferinţe, seminarii, workshopuri) pe teme de interes atât pentru mediul academic, cât şi pentru personalul din ANP.
Printre principalele obiective ale acestui protocol se numără: organizarea unor programe de educaţie medicală continuă pentru personalul medical din sistemul penitenciar din România adaptat nevoilor proprii de pregătire şi specificului aparte al acordării asistenţei medicale pentru persoanele private de libertate; organizarea unor stagii de pregătire pentru studenţi, rezidenţi şi pentru personalul mediu sanitar în scopul evidenţierii particularităţilor medicinei penitenciare; participarea, în parteneriat, la programe de cercetare din perspectivă multidisciplinară (sociologie, psihologie, drept, criminologie, medicală, medicină legală); elaborarea unui curs universitar sau postuniversitar de medicină penitenciară.
Posibilitatea bugetării unor locuri la admiterea în Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca şi ulterior la admiterea în rezidenţiat, în funcţie de nevoile de personal medical specializat ale sistemului penitenciar şi accesarea în parteneriat a unor fonduri structurale europene (POS-DRU) care să asigure finanţarea activităţilor de formare profesională a personalului medical se numără, de asemenea, printre obiectivele protocolului, semnat vineri. AGERPRES /(AS - Iulia Petre)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: 'Medicalis 2011' dedică o zi îngrijirilor de sănătate din sistemul penitenciar Aproximativ 600 de cadre medicale din ţara şi din străinătate participă, începând de joi, timp de patru zile, la Congresul internaţional al tinerilor medici şi studenţi la medicină, "Medicalis 2011", ale cărui lucrări se desfăşoară la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din...
Cluj: Universitatea de Medicină va sprijini Administraţia Penitenciarelor în pregătirea personalului sanitar Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", prof. univ. dr. Constantin Ciuce, şi directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din România, chestor Ioan Băla, au semnat, vineri, la Cluj-Napoca, un protocol de colaborare menit să contribuie la pregătirea profesională...
Cluj: Studenţii de la UMF proveniţi din zona afectată de Ebola, sub supraveghere medicală Mai mulţi studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj care provin din statele Africii de Vest, zona afectată de virusul Ebola, vor trebui să-şi facă analizele dacă au părăsit România în ultimele şase luni.
Cluj: Congresul Internaţional pentru Studenţi şi Medici - la final Ediţia din acest an a Congresului Internaţional "Medicalis 2011" a fost o reuşită atât din punct de vedere al participării numeroase - 600 de studenţi şi tineri medici, dintre care 70 din străinătate -, cât şi al calităţii comunicărilor ştiinţifice prezentate în cadrul reuniunii şi al tematicii atelierelor...
Cluj: Proiect pilot derulat din acest an de Spitalul Penitenciar Dej Spitalul Penitenciar din Dej va derula un proiect pilot, menit să optimizeze calitatea actului medical, care va fi preluat de celelalte cinci spitale similare din ţară.
Cluj: Proiect finanţat din fonduri europene menit să asigure noi standarde de calitate în învăţământul medical Proiectul intitulat "Standardele de calitate şi indicatori de performanţă specifici pentru învăţământul superior din domeniul sănătăţii" lansat, luni, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca vizează crearea unui cadru comun, în privinţa indicatorilor de calitate...