Cele mai citite
 


Sibiu: Cel puţin două persoane sunt muşcate zilnic de căpuşe
marţi, 17 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
De la începutul lunii mai, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean din Sibiu au ajuns 30 de persoane, muşcate de căpuşe, din care zece au cerut ajutorul medicilor numai în ultimele 24 de ore, conform unui comunicat transmis luni AGERPRES.
"În acest week-end, la Unitatea Primiri Urgenţe au ajuns 11 pacienţi (opt femei şi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 78 de ani, 10 dintre aceştia au ajuns în ultimele 24 de ore) cu plăgi muşcate de căpuşe şi reacţie alergică locală. Ei au primit îngrijiri medicale şi tratament de specialitate", se arată în comunicatul spitalului sibian.
Primul caz din acest an de persoană muşcată de căpuşă s-a înregistrat pe 24 martie. De atunci, 47 de sibieni au cerut ajutorul medicilor din cauza acestor insecte.
Medicii le recomandă sibienilor ca la ieşirile în aer liber să evite zonele împădurite şi de păşunat, iar dacă ajung totuşi în astfel de locuri să poarte pe tot corpul îmbrăcăminte deschisă la culoare. Dacă este muşcat de căpuşă, un pacient trebuie să ajungă urgent la cel mai apropiat spital, pentru îngrijiri medicale. AGERPRES/(AS - Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu:14 persoane au ajuns în week-end la SJU cu înţepătură de căpuşă; sute de sibieni cer dezinsecţie în oraş Un număr de 14 sibieni s-au prezentat în ultimele două zile, la Unitatea de Primiri Urgenţe a celui mai mare spital public din judeţ, cel din municipiul Sibiu, după ce au fost înţepaţi de căpuşe, a declarat luni, pentru AGERPRES, Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al instituţiei.
Buzău: 18 persoane înţepate de căpuşe în ultimele două săptămâni Un număr de 18 persoane s-au prezentat în ultimele două săptămâni cu înţepături de căpuşă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.
Harghita: Numărul persoanelor muşcate de căpuşe care se prezintă la Urgenţe, în creştere Numărul persoanelor muşcate de căpuşe, care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc, este în creştere, în condiţiile în care vremea frumoasă a determinat tot mai mulţi harghiteni să îşi petreacă timpul liber în natură.
Buzău: Peste 50 de persoane muşcate de căpuşe în mini-vacanţa de Paşte În perioada 1-7 mai, peste 50 de persoane s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului judeţean de Urgenţă Buzău cu muşcături de căpuşă.
Premierul Ponta: Pacienţii înţepaţi de căpuşă şi soluţiile propuse de Ministrul Sănătăţii, în următoarea şedinţă de Guvern Premierul Victor Ponta a anunţat, sâmbătă, la Sibiu, într-o conferinţă de presă, că i-a cerut Ministrului Sănătăţii un raport pentru următoarea şedinţă de guvern, în care să prezinte situaţia pacienţilor înţepaţi de căpuşe şi a celor care au complicaţii în urma acestor înţepături, dar mai ales care sunt...
Sibiu: Unitatea de Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean, extinsă şi renovată Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu a fost extinsă şi renovată, aici fiind primiţi anual peste 60.000 de pacienţi din judeţele Sibiu, Alba şi Braşov, a anunţat marţi, conducerea unităţii spitaliceşti.